PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111529}
6,3 178 tys. ocen
6,3 10 1 177535
4,3 39 krytyków
Ghost Rider
powrót do forum filmu Ghost Rider

Fabuła komiksu

ocenił(a) film na 7

Słyszałem że fabuła filmu jest trochę inna niż w komiksie. Czy mógłby mi ktoś napisać tą fabułę ??? (komiksu)Byłbym bardzo wdzięczny.

RokiCor

To jest trochę skomplikowane ;) Fabuła komiksu dość różni się od filmowej . Ojciec Johnnego zginął , jego matka ponownie wyszła za mąż , za Crasha Simpsona , ojca Roxanne. Crash pracował przy show motocyklowym ,razem z córką. Pewnego razu z przez nieostrożność Johnnego ginie jego matka. I tak jedynym opiekunem zostaje Crash . Oczywiście Johnny i Rocky (tak ojciec i Johnny nazywają Roxann) mają romans. Wszystko wydaje się układać. Cała 3 pracuje w Show ... ale Crash okazuje się nie uleczalnie chory. Zostaje mu mu miesiąc . Wiedząc że nic mu nie pozostaje postanawia wykonać skok życia. Johnny po kłótni z Rocky zaczyna studiować różne książki satanistyczne. W końcu zwraca się do diabła (A nie jak w filmie diabeł do niego) by uzdrowił Crasha w zamian za duszę. I tak się staje ... ale Crash o tym nie wie i zabija się w skoku. Oczywiście Johnny oskarża szatana o oszustwo ale w piekle reklamacji nie ma. Podczas pierwszej przemiany w Ghost Rider'a (zaraz po rozmowie z szatanem)ratuje go Rocky. Johnny zaczyna odnosić sukcesy itp. ma swojego agenta układa mu się z ukochaną ... ale Ghost Rider zaczyna w nocy się budzić . Potem mamy historię jeźdźca co ratuje swoją ukochaną w prawie każdym odcinku ;) Wreszcie Blaze uwolnił się od klątwy ...

Następnie mamy Daniela Ketcha ale to inna (o ile nie ciekawsza) historia ;)

Ogólnie chyba najlepsza seria komiksowa ... obok Hellboy'a ,Spawna i Sin City ;) Wg. mnie oczywiście ...

Grievous

Zapomniałem wspomnieć o tym ze postacie całkiem inaczej wyglądają i mają inny charakter.

A Blackheart to taki kotek a nie Goth ;)

ocenił(a) film na 7
Grievous

Aha. Dzięki za napisanie fabuły komikosowej. Pozdro.

ocenił(a) film na 7
Grievous

I mam jeszcze jedno pytanie. Czy wiesz może jak zginął ojciec Johnego w komiksie ???

RokiCor

Ojciec czy Crash ;) ?

Bynajmniej tak jak Crash zginął w Show ;) Motor wybuchł razem z nim ;)

ocenił(a) film na 7
Grievous

Aha. Ale chodzi mi o ojca Johnego.............................

RokiCor

No to napisałem . Barton Blaze zginął tak jak Crash podczas widowiska. Ale Johnny oddał duszę za Crasha ;)

ocenił(a) film na 7
Grievous

Aha. A czy Daniel Ketch też był Ghost Riderem ??? I czy on jezdził na ścigaczu ??? I czy w komiksie był również Ghost Rider na koniu ???

RokiCor

1. Daniel Ketch był następnym Ghost Rider'em . O nim jest seria 2 ;)
2. Na motorze ;) Ale nie Chopperze tylko takim ... no taki zwykły motor :)
3. Zależy . Przed Ghost Rider'em na motorku był inny Ghost Rider (dziś zwany Phantom Rider'em) . Był on duchem , cały biały , nawet jego koń. W 2006 powstała mini seria "Trail of Tears" gdzie był ognisty Ghost Rider na koniu ;)