..., że Nicolas Cage zagra w tego typu filmie :) Powiedziałam swojemu facetowi, żeby zrobił mi niespodziankę i wybrał jakiś film :) No i poszliśmy na ten. Miło spędziłam czas, fajne efekty; wiadomo, że nie można się spodziewać tutaj Bóg wie czego. To jest taka bajka po prostu - ogólnie film się podobał.
Skoro bajka... to co z niej wyciągnęłaś? Zazwyczaj ma Cię czegoś nauczyć, pozwolić Ci zauważyć coś... o czym zapomniałaś. Więc jak? ;]
Nicolas ma to coś... tego nie da się ukryć. Jednak jak dla mnie jest zbyt hmm flegmatyczny i nie pasuje do tej postaci. Cage jest po prostu uroczym, dobrym panem o urodzie spokojnego faceta... Nie pasuje mi na płonącego szkieleta. Anioły gra zajebiście!! :D
Pozdrrr.
phii myślałam, że się nie dodało ;) nie pojawiło się... no cóż :D:D będzie, że się powtarzamm.
hahahaha ]:>
narta
Jezeli chceie wiedziec jakie przesłania mają miec te filmy to wam powiem.
Spider-Man-y - Oba filmy mają nas uczyc odpowiedzialnosci w wieku dojzewania, podejmowania słusznych decyzji. Wyborze miedzy tym co dobre a tym co złe. I motto z SM: "Wielka siła, to wielka odpowiedzialność" jest tutaj jak najbardziej na miejscu.
Ghost Rider - Jak dla mnie film jest dobrą rozrywką. Jego przesłaniem jest ze z miłosci do bliskich ci osób jestes wstanie zrobic wszystko. Nawet oddac swoją dusze diablu...choc to pewnie i tak taka metafora.
X-Men - W tych filmach równiez zastosowano metafory. Opowiadają o "innosci", o tym ze są na swiecie ludzie inni niz ci zdrowi: murzyni, chinczycy, skarzeni promieniowaniem po Czarnobylu, nie ruszający nogami, rekami, lub nie mający wogóle ani tego ani tego. X-Men mowi o tym ze podzial rasy ludzkiej nie jest wazny. Gdyz kazdy z nas powinien sobie pomagac, nie wyrządzac sobie krzywd i zyc w pokoju.
I to są moje wyjasnienia...pewnie i tak nietkorzy stwierdzą ze gadam pierdoły ale prawdziwi fani komiksów równiez bedą to tak postrzegac.