PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111529}
6,3 178 tys. ocen
6,3 10 1 177535
4,3 39 krytyków
Ghost Rider
powrót do forum filmu Ghost Rider

Zawsze uważałem Cage'a za aktora wszechstronnego jednak moim skromnym zdaniem film nie dał mu zbyt wiele szansy do popisu aktorskiego. I to chyba tyle od strony aktorskiej, w końcu adaptacje komiksowe nie naciskają mocno w tym punkcie( no , chyba że mowa o Sin City).
Co do wierności z oryginałem to już przed premierą było wiele krzyków odnośnie tej kwestii i najgorsze jest to iż były słuszne. Nie jestem zapalonym maniakiem postaci Ridera ale miałem przyjemność czytać parę pozycji z GR w roli główniej. Tym sposobem spodziewałem się postaci tragicznej, ciężkiego klimatu. Nie ma z tego nic, jakieś humorystyczne wstawki, autorzy poszli na łatwiznę i zamiast Dana moce otrzymał bardziej "fajny" kaskader Johnny Blaze. Nic tylko komercha , byleby przyciągnąć publikę. Wg mnie pozycji wyszłoby na zdrowie gdyby w filmie wystąpiły obie postaci.
Wes Bentley jako BlackHeart? Żart? Inni producenci są w stanie wydać mnóstwo zielonych aby Venom w SP3 był wierny oryginałowi a tutaj wprost przeciwnie. Dobrze że Rider nie jest tak szeroko u nas znany ale w USA zapewne fani postaci gryzą swoje buty.
Efekty w paru momentach rewelacyjne tyle że wszystkie owe momenty zawarto w samym trailerze. Muzyka - chyba już wspomniano o westernowej nutce. Wszystko ok ale czy z powodu jednego starego Ridera film czyni westernem - nie.
W ten sposób dochodzę do tego iż film zatracił się w swoim komiksowym pierwowzorze. Film lekki łatwy i przyjemny, na piątkowy wieczór jako niezła zupa przed głównym daniem.