PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111529}
6,3 178 tys. ocen
6,3 10 1 177535
4,3 39 krytyków
Ghost Rider
powrót do forum filmu Ghost Rider

..a komu nie niech napisze konkretnie DLACZEGO ??

bo film ani nie był nudny , ani nie miał słabych efektów specjalnych , a jednak wszyscy na niego narzekają...

..dlaczego ??? to jeden z nielicznych filmów które obejrzałem 2 razy pod rząd ...

i absolutnie wszystko mi się w nim podobało
( no ...może poza Blackheartem którego mogliby troszku lepiej zrobić ...dać mu chociaż długie włosy które przy tym jak się demonicznie przeobrażał najeżałyby się jak kolce , bo mniej więcej tak miał w oryginale )

...a cała reszta to po prostu dobre kino akcji, z ciekawą fabułą i świetną kreacją Nicholasa Cage'a ...

jest to jedna z lepszych ekranizacji komiksowych jakie ostatnimi czasy się ukazały...bo naprawdę ....bo kompletnie debilnym Spider-Manie 3 ..czy może być cokolwiek gorszego ??

napewno nie , i napewno Ghost Rider gorszy od "Spider Man 3 aka ..Peter Parker - Story of a Pussy" nie jest

tak więc moja ocena to 9/10 ...ale dałem 10 bo ludziska naprawdę przesadzaci

pozdro

użytkownik usunięty
marobot_2

a mi sie nie podobalo, szmira jakich malo. beznadziejny scenariusz, nudny i przewidywalny. Cage wygladal jakby gral caly czas pijany. efekty specjalne... hehe, niektore zrobione tylko po to zeby pokazac co to czlowiek nie potrafi (jazda po scianie biurowca) a inne wrecz beznadziejne. zero mrocznego klimatu i czegokolwiek co by mnie zmusilo do obejrzenia tego jeszcze raz.

jak slysze ze ludzie daja temu 10/10 to jestem za tym zeby wylaczyc opcje oceniania na filmweb. boje sie ze staczamy sie co raz bardziej do poziomu narodu McDonalda i zadawalaja nas byle rabanki ktorym dajemy wysokie oceny (10/10 to arcydzielo!!! ten film nie ma w sobie nic z arcydziela! nawet piekna Eva Mendes go nie uratowala).
jedna z najgorszych wspolczesnych adaptacji Marvela (gorsza tylko Electra ktorej nie zdolalem obejrzec do konca). Spider-Man 3 to przy tym jest jak Titanic przy kutrze rybackim <lol>. nawet nie porownuj tego filmu do takiego gniotu jakim jest GR bo to obraza dla Spider-Mana.
a tak wracajac do tych "lepszych adaptacji komiksowych jakie ostatnimi czasy sie ukazaly" to najwieksza obraza jest przyrownywami GR do takich filmow jak:

-Batman Begins
-X-Men
-Superman Returns
-Spider-Man
-300
-Sin City

dla mnie GR nie powinien nigdy opuscic studia, Marvel pokazal tylko za jakich idiotow ma swoich czytelnikow i postanowil wkrecic nam najwiekszego mozgotrzepa jakiego tylko mogl. Bogu dzieki film przeszedl bez echa i ludzie o nim szybko zapomnieli.

pozdrawiam
bez napinki moja wlasna opinia :) fanow GR prosze o konstruktywna krytyke ;P

ocenił(a) film na 6
marobot_2

Ja mam jedne komentarz ....marobot co ty k... za jeden.... ehh..

ocenił(a) film na 3
marobot_2

Mnie się kompletnie nie podobał...liczyłem na coś więcej...efekty tak na siłę zbajerowane że aż za bardzo...Film przewidywalny, powiewało nudą...ogólnie ta postac z komiksu jest mało znana. Moja ocena 3/10 (te 3 punkty za Nicolas Cage którego lubię, choc to drugi film który wyszedł baaaardzo słabo, ścielej mówię o filmie "KULT") Nawiasem mówiąc ciekawi mnie jak wypadł w filmie "NEXT" tego jeszcze nie widziałem....

marobot_2

GNOT!!GNIOT!!!GNIOT!!! i jeszcze raz GNIOT!!!ten film to totalne dno!!!od smaego poczatku jak tylko dowiedzialem sie o ekranizacji tego komiksu,i gdy zobaczylem plakat..odrazu wiedzialem ze to bedzie szmira!!i wcale sie nie zawiodlem na moich przeczuciach:)))))fabula beznadziejna,przewidywalna strasznie!!!!aktorstwo slabe(moze Cage troche lepiej wypadl na tle innych),chociaz rola nie byla zbyt wymagajaca!!!czarny charakter slaby,malo straszny,malo przejmujacy,sztuczny!!!klimat sredni czasami mialem wrazenie ze ogladam jakas komedie:)))efekty w miare dobre tylko ze nie moga uratowac calego filmu,ktory lezy pod wzgledem fabuly i calej reszty!!!i prosze was ludzie..nie porownujcie tego gniota do spider-mana!!przy tym to spider jest arcydzielem:)))chociaz w dobie ekranizacji komiksow wypada prawie najlepiej:)))wrocmy jednak do ridera:))akcja stoi na dosc niskim poziomie i nie wciaga!!!czasami film bywal nudawy i nie mialem nawet ochoty go juz ogladac:))ale coz...

P.S mam nadzieje ze nie bedziecie porownywac go do takich filmow jak np. TRANSFORMERS czy BATMAN:POCZATEK:)))to bylby juz skandal:)))pzdr
:))

marobot_2

aktorstwo - dno, Cage nic nie pokazal, Mendes to juz calkiem
historia - dno i metr mulu
zakonczenie - chyba za duzo "Blade" ogladali, bo podobne/identyczne z tymi duchami i sposobem na Black Hearta

boger_2

Mnie się tam podobał . Uwielbiam Ghost Rider'a i doczekał się przyzwoitego filmu . Lekki , przyjemny . Rozrywka nie wymagająca myślenia ( xD ) . A SM3 to shit ... po wspaniałych 1 i 2 przyszedł czas na upadek ...

marobot_2

Film jak dla mnie nawet fajny :)....najbardziej podobalo mi sie jak zamienial sie w "GHOsT Ridera" heh...Napewno sa lepsze od tego filmy ale da sie obejrzec:)