a może nawet i ją przewyższa.Refleksyjny gleboki.Akcja toczy sie troszke wolniej niz w 1 ale ma to pelne uzasadninie.a animacja lepszej nie iwdziale,.i kenji kawai
może za bardzo refleksyjny i głeboki - mnie wolna akcja momentami drażniła i przeszkadzała w oglądaniu filmu - brak jako takiego napięcia. No i te wszechobecne cytaty - męczące - za dużo ich. Wolę "Ghost(...)" nr 1.
Zgadza się. Film jest inny niż część pierwsza. Trudno je porównywać. Moim zdaniem oba są genialne i część druga jest godną kontynuacją. Jak inaczej miałby wyglądać film o cyborgu, który prawie zapomniał że jest człowiekiem i rozpaczliwie wręcz stara się zachować resztki duszy. Film nie powala grafiką, akcją, czy fabułą, choć stoją one na całkowicie akceptowalnym poziomie. Wszystko to jest jedynie pretekstem i tłem dla zadumy i ekspresji uczuć. "Wszechobecne cytaty" wypowiadane przez postacie to nie zwykłe zdania, które fajnie brzmią w danym momencie i dlatego się tu znalazły. Za każdym niemal takim cytatem stoi człowiek, który pierwszy wypowiedział te słowa, a raz z nim cała jego filozofia... Bohaterowie walczą głównie z własnymi wątpliwościami.
Film bardzo ambitny, doskonale zrealizowany i niezwykły... i co mnie osobiście cieszy najbardziej, otwarty. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy.