PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107827}
7,6 15 tys. ocen
7,6 10 1 14600
7,1 7 krytyków
Ghost in the Shell 2: Niewinność
powrót do forum filmu Ghost in the Shell 2: Innocence

Eeee..... Nudny.

ocenił(a) film na 3

Film powinien mieć podtytuł "Facet ma psa" bo przez połowę czasu pokazane jest jak się z nim bawi. Poza tym dłużyzny i nic się nie dzieje, potem chwila akcji i znów nic się nie dzieje. W porównaniu do pierwszej części wielki krok w tył (mówię o fabule, nie o wykonaniu). Pomysł na scenariusz był niezły, poruszane pytania filozoficzne i etyczne osobno być może są do refleksji jednak ich kompilacja wyszła fatalnie, bełkotliwie wręcz. To chyba wg. mnie najlepsze okrślenie: cyberpunkowy bełkot - niby chodzi o coś ważnego jednak ujęte jest to tak bez jaj, że aż szkoda pieniędzy wpompowanych w (trzeba to przyznać) genialną wręcz technikę animacji. Zabrakło "ducha" w tym filmie, został sam "Shell".

ocenił(a) film na 10
Info

Scen z psem jest jak na lekarstwo, a nie przez polowe czasu filmu.

ocenił(a) film na 8
yordi85

sceny z psem nie są tam wrzucone przypadkiem. Tak samo, jak i nie przypadkiem ten pies to basset:)

użytkownik usunięty
Info

mam podobne zdanie.

Wiecie jaki jest dobry film? Taki w ktorym nie wszystko jestpodane natacy, ale taki ktory mowi zrozumialym jezykiem dla wszystkich ludzi ale taki ktory jedncozesnie jednak mimo prostego jezyka niesie cos ze soba. Tak samo jest w literaturze ze wielkim literata jest ten kto pisze prostym jezykiem,slowami w ktorych sa zawarte emocje, opisy emocji a nie belkot nie zrozumialy dla nikogo nawet dla samego tworcy tegoz tekstu (polecam Kapuścińskiego).

1 byla rewelacyjna pod akzdym wzgledem a tutaj widze wlasnie taki belkot...jasne forma dobra - i to niektorych zwiodlo jak czytam komentarze, ale tresc bezsensu. Owszem jest tu pokazana filozofia, ale za duzo jej z czego wyszedl ambaras pewien - mieszanka roznych filozofi nie trzymajacych sie kupy.

Za duzo chcieli pokazac i za wysoko postawili poprzeczke jak na "2 godziny filmu."

Nie dla wszystkich tylko dla Ciebie :-). Dlaczego nie zapytasz o co chodziło i nie poprosisz o wytłumaczenie zamiast głosić takie herezje?
Przecież nikt nie uzna Cię za to za idiotę. Sztuka od wieków wypowiada się w sposób zrozumiały dla nielicznych i chwała tym którzy próbują ją zrozumieć, nawet jeśli będą musieli zapytać kogoś o co chodzi.

Ja nie oglądałem JESZCZE tego filmu, zdziwiło mnie że trafił do TOP chociaż pierwszej części w nim nie ma i z całą pewnością go obejrzę. Kiedy już obejrzę, polecam przejrzeć komentarze bo na pewno jakiś wrzucę. Jeśli nie zrozumiem - zapytam. Nie zaboli to mnie a uważam że wręcz przeciwnie - wzbogaci. Ty zamkniesz się na to wzbogacenie strzelając - z całym szacunkiem - buca i pisząc "nie podobało mi się bo nie zrozumiałem".

Powiedz czego nie zrozumiałeś, ktoś Ci to na pewno rozjaśni a potem obejrzyj jeszcze raz, anime ma to do siebie że posiada wiele warstw, z całą pewnością wiele do zrozumienia jeszcze pozostanie i wtedy Ty z jasnym umysłem tego właśnie zrozumienia doznasz :).

Pozdrawiam Cię serdecznie.