PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107827}
7,6 15 tys. ocen
7,6 10 1 14616
7,1 7 krytyków
Ghost in the Shell 2: Niewinność
powrót do forum filmu Ghost in the Shell 2: Innocence

seans

użytkownik usunięty

chciałbym go obejrzeć na dużym ekranie. ciekawe czy będzie wyświetlany w polskich kinach.

ocenił(a) film na 9

na pewno
sądzę, że tak. w końcu to duża, wysokobudżetowa produkcja. skoro Princess Mononoke i Spirited Away można było objrzeć w kinach, to tym bardziej Innocence, które już ma niezłą promocję. poza tym pierwsza część była naprawdę sporym sukcesem, więc choćby to powinno mieć wpływ na komercyjne aspiracje producenta i tym samym na lepszą promocję.

użytkownik usunięty
dopesick

z tego co pamiętam to pierwsza część nie była wyświetlana w polskich kinach, a o innocence narazie nic nie słychać [u nas]

ocenił(a) film na 5

bardzo możliwe. DreamWorks wykupił prawa do dystrybucji w całej Europie, w Polsce również!

ocenił(a) film na 5
Dobos

Inna sprawa, że film podobno dla niejapońskiego widza jest niezrozumiały...

Nie sądzę, żeby się zapowiadało na seanse w kinach. Miejmy nadzieję, że dość szybko wydadzą DVD..

użytkownik usunięty

słyszałem zapowiedzi, że premiera w Polska ma być w kwietniu (był to jakis program informacyjny na polsacie), jednak jak na razie nigdzie nie widziałem ghosta w repertuarze kinowym...
...a jeżeli chodzi o kwestie zrozumienia filmu tylko przez japończyków to prawdopodobnie wymyślił tą teorie dziennikarz który pierwszy raz się spotkał z cyberpunkiem itd. ...

W kwietniu to by było fizycznie niemożliwe.
Jeżeli już to spodziewałbym się polskiej premiery gdzieś na przełomie 2004/2005.

ocenił(a) film na 7

Z tego co wyczytałam już trwają rozmowy na temat Gits 2.Podobno jeżeli wszystko dobrze pójdzie premiera będzie już jesienią 2004!

ocenił(a) film na 10

To byłby spox film na dużym ekranie . Tylko trzeba bacznie obserwować premiery ,bo producent może stwierdzić ze to i tak film niszowy , i prawie w ogóle go nie reklamować w tv i innych mediach. Secundo - może go wypuścić w tak niewielkiej liczbie kopii ze do mniejszych miast moze on nigdy nie dotrzeć. Ale ...keep your eyes opened!!!!

ocenił(a) film na 5
Danpeal

Ludzie bądzmi dobrej myśli!
Jak na razie nigdzie poza Japonią film nie był wyświetlany, a data premiery jest znana tylko w USA (17 wrzesien).
W Europie nic jeszcze nie wiadomo, ale podejżewam że bedzie w listopadzie i to we wszystkich krajach,równiż w Polsce,zwłaszcza że prawa do dystrybucji w całej Europie ma ta sama firma

W MANGAzynie (numer 4 czy 5) pisali,że film ukaże się w Polsce i, jak wszystko dobrze pójdzie, to premiera będzie miała miejsce na jesieni, jak w USA. Jednak co do premier zapowiadanych przez polskich dystrybutorów mam złe doświadczenia, więc nie liczyłabym na cud, ale kto wie - może zobaczymy film, jak nakręcą kolejnego GitS'a?

ocenił(a) film na 8

ze strony http://www.gofishpictures.com/GITS2/playdates.html [www.gofishpictures.com/ ...] można wywnioskować, że w USA film nie będzie wyświetlany jak każdy inny, lecz będą specjalne pokazy. Jeżeli w takim kraju jak USA 'Innocence' jest wyświetlany wiele razy rzadziej niż "normalny" film to chyba są małe szanse aby dotarł do Polski :(

ocenił(a) film na 5
hiro_2

Masz dużo racji, ale jakaś szansa zawsze jest :)
Innocence otrzymał już jakąś nagrodę w Japonii, rywalizował o Złotą Palmę na festiwalu w Cannes i na bank ma nominacje do Oscara!
W USA, chociaż faktycznie film jest nieco rzadziej wyswietlany zarobił już sporo pieniędzy, czytałem gdzieś ze w Europie,konkretnie w Anglii,premiera będzie w listopadzie.Moze do konca roku i do nas zawita :)

hiro_2

'Immortel' będzie w kinach, 'Avalon' było.
Może 'Innocence' wejdzie do kin, jako, że 'GiTS' ma uguntowaną pozycję.

użytkownik usunięty

hehe... w Łodzi leciało na dużym ekranie.. ;D hehe

użytkownik usunięty

kiedy i gdzie ??? (w Charliem czy w Cytrynie) i czy jeszcze będą grać ???