chciałbym go obejrzeć na dużym ekranie. ciekawe czy będzie wyświetlany w polskich kinach.
na pewno
sądzę, że tak. w końcu to duża, wysokobudżetowa produkcja. skoro Princess Mononoke i Spirited Away można było objrzeć w kinach, to tym bardziej Innocence, które już ma niezłą promocję. poza tym pierwsza część była naprawdę sporym sukcesem, więc choćby to powinno mieć wpływ na komercyjne aspiracje producenta i tym samym na lepszą promocję.
z tego co pamiętam to pierwsza część nie była wyświetlana w polskich kinach, a o innocence narazie nic nie słychać [u nas]
bardzo możliwe. DreamWorks wykupił prawa do dystrybucji w całej Europie, w Polsce również!
Inna sprawa, że film podobno dla niejapońskiego widza jest niezrozumiały...
Nie sądzę, żeby się zapowiadało na seanse w kinach. Miejmy nadzieję, że dość szybko wydadzą DVD..
słyszałem zapowiedzi, że premiera w Polska ma być w kwietniu (był to jakis program informacyjny na polsacie), jednak jak na razie nigdzie nie widziałem ghosta w repertuarze kinowym...
...a jeżeli chodzi o kwestie zrozumienia filmu tylko przez japończyków to prawdopodobnie wymyślił tą teorie dziennikarz który pierwszy raz się spotkał z cyberpunkiem itd. ...
W kwietniu to by było fizycznie niemożliwe.
Jeżeli już to spodziewałbym się polskiej premiery gdzieś na przełomie 2004/2005.
Z tego co wyczytałam już trwają rozmowy na temat Gits 2.Podobno jeżeli wszystko dobrze pójdzie premiera będzie już jesienią 2004!
To byłby spox film na dużym ekranie . Tylko trzeba bacznie obserwować premiery ,bo producent może stwierdzić ze to i tak film niszowy , i prawie w ogóle go nie reklamować w tv i innych mediach. Secundo - może go wypuścić w tak niewielkiej liczbie kopii ze do mniejszych miast moze on nigdy nie dotrzeć. Ale ...keep your eyes opened!!!!
Ludzie bądzmi dobrej myśli!
Jak na razie nigdzie poza Japonią film nie był wyświetlany, a data premiery jest znana tylko w USA (17 wrzesien).
W Europie nic jeszcze nie wiadomo, ale podejżewam że bedzie w listopadzie i to we wszystkich krajach,równiż w Polsce,zwłaszcza że prawa do dystrybucji w całej Europie ma ta sama firma
W MANGAzynie (numer 4 czy 5) pisali,że film ukaże się w Polsce i, jak wszystko dobrze pójdzie, to premiera będzie miała miejsce na jesieni, jak w USA. Jednak co do premier zapowiadanych przez polskich dystrybutorów mam złe doświadczenia, więc nie liczyłabym na cud, ale kto wie - może zobaczymy film, jak nakręcą kolejnego GitS'a?
ze strony http://www.gofishpictures.com/GITS2/playdates.html [www.gofishpictures.com/ ...] można wywnioskować, że w USA film nie będzie wyświetlany jak każdy inny, lecz będą specjalne pokazy. Jeżeli w takim kraju jak USA 'Innocence' jest wyświetlany wiele razy rzadziej niż "normalny" film to chyba są małe szanse aby dotarł do Polski :(
Masz dużo racji, ale jakaś szansa zawsze jest :)
Innocence otrzymał już jakąś nagrodę w Japonii, rywalizował o Złotą Palmę na festiwalu w Cannes i na bank ma nominacje do Oscara!
W USA, chociaż faktycznie film jest nieco rzadziej wyswietlany zarobił już sporo pieniędzy, czytałem gdzieś ze w Europie,konkretnie w Anglii,premiera będzie w listopadzie.Moze do konca roku i do nas zawita :)
'Immortel' będzie w kinach, 'Avalon' było.
Może 'Innocence' wejdzie do kin, jako, że 'GiTS' ma uguntowaną pozycję.