Czy moglibyście mi polecić do oglądnięcia jakieś anime? Oglądałem już kilka z nich takich jak: Ergo Proxy, GitS, FMA, Samurai Champloo i oczywiście DB ;) i wszystkie mnie strasznie w ciągły. Szukam czegoś klimatycznego jak np. Ergo Proxy i GitS, z ciekawą fabułą. Prosiłbym o zaproponowanie mi czegoś z krótkim opisem o czym opowiada (tylko oczywiście bez pisania zakończenia :)) jak i co wam się spodobało w nim. Z góry dzięki za wszystkie posty...
Jeżeli szukasz czegoś w klimacie Ergo Proxy polecam ci APPLESEED.
Akcja rozgrywa się pp III Wojnie światowej w (niedokońca) utopijnym mieście, w którym żyją ludzie wraz z bioroidami (stucznie stworzony człowiek)
Warte uwagi jest również VEXILLE.
Bardzo podobne klimaty. Odcięte miasto (Tokio), ludzie, roboty (czy tam cyborgi).
Polecił bym ci jescze Death Note. Mimo iż różnie się klimatem to jest naprawde świetnym anie. Najlepszym jakie ja widziałemm.
Wielkie dzięki na pewno oglądnę. Vexille już widziałem i także mi się podobało. Pozdrawiam
Cowboy Bebop Wcześniejsze anime twórców Samurai Champloo. Połączenie space opery, genialnej muzyki, klimatów dzikiego zachodu, humoru i naprawdę dobrej fabuły nie wspominając o bardzo charakterystycznych zapodających w pamięć bohaterach. Moja ulubiony serial anime. Polecam.
P.S. Polecić jeszcze można ewentualnie Triguna. W sumie określić można to jako serie komediową dziejącą się na innej planecie w klimatach dzikiego zachodu, z wyraźnymi elementami S - F. Mimo iż jest w tym dziele bardzo dużo humoru serwowanego przez głównego bohatera, ociera się ono szczególnie w późniejszych epizodach o coś głębszego.
Z koleji jesli komuś podobał się Trigun, polecam serie gier Xenogears oraz Xenosaga...
GitS nawet mi sie podobał jednak cały czas na pierwszy miejscu stawiam Ruchomy zamek Hauru, cudowny bajkowy świat, polecam
GITS nie jest mainstreamowy za bardzo wiec to zrozumiale :) A tez bardzo lubie filmy Ghibli :P
Jakis czas temu ogladalem "Code Geass" (obie serie) i z czystym sumieniem moge polecic wszystkim. Jesli zas chodzi o pojedyncze filmy to: "Sword of the stranger", "Ninja Scroll" oraz "Ostatni straznik magii".
z tego widzialem tylko Ninja Scroll.... naprawde dobry kawal animacji... ale jako film... to tylko dobry ;)