PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=486822}
6,4 94 tys. ocen
6,4 10 1 93921
5,5 50 krytyków
Ghost in the Shell
powrót do forum filmu Ghost in the Shell

Dopiero co wróciłem z seansu (IMAX), i powiem krótko - jestem pod wrażeniem.
Ostatnio tak świetny film cyberpunkowy oglądałem coś w 2010r i to był Tron Legacy.
Po prostu no - Ghost in the Shell nie dość, że ma świetne efekty animacji / CGI itp.. to ścieżka dźwiękowa to po prostu sam miód ;)
A co do fabuły - nie jest ona taka zła jak niektórzy mówią (nie widziałem anime).

Aczkolwiek - ode mnie film otrzymuje 10/10, według mnie będzie to killer w kategorii cyberpunkowej na kilka najbliższych lat, albo przynajmniej do czasu wyjścia Tron 2 / Tron 3 (o ile nowy Tron okaże się być dobry).

ocenił(a) film na 4
DrDomix

Tron i cyberpunk? Bez komentarza....

ocenił(a) film na 7
zaszczepiony_szczepan

To niby czym jest Tron skoro nie jest cyberpunkiem? ;]

ocenił(a) film na 4
DrDomix

Może zwykłe sci-fi bez bycia cyberpunkiem?

ocenił(a) film na 8
zaszczepiony_szczepan

"Cyberpunk - nurt w literaturze science-fiction oraz kinematografii, skupiający się na negatywnych konsekwencjach funkcjonowania ludzi w otoczeniu zaawansowanej technologii komputerowej i informacyjnej"

TRON z lat 80' jest wpisany na listę. Ten nowy teoretycznie też wpisuje się w nurt.

ocenił(a) film na 4
DrDomix

No i właśnie tu tkwi problem, ten film to bardziej Tron aniżeli Ghost in the Shell. Zresztą co tu dużo gadać, zostawili powłokę a resztę wywalili do kosza; w ogóle nie jestem w stanie zrozumieć jak Masamune mógł powierzyć to takim żółtodziobom ..... tragedia.