8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792523
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Świetny film

ocenił(a) film na 10

To jeden z moich ulubionych filmów, ale za każdym razem płaczę na zakończeniu. Nie wiem czemu=)

Katie_20

Ładny film! Ale obecne 24 miejsce to o wiele za dużo. Również płakałam, no bo płaczę praktycznie na każdym dobrym filmie, ale przez pierwszą godzinę to sie straaaasznie nudziłam i miałam nawet wyłaczyć telewizor, a nawet podczas reklam przysnełam i straciłam z 5 minut filmu :/ film jak dla mnie 6/10 Muzyka bardzo ładna XD

ocenił(a) film na 10
Katie_20

tez plakalam,ale wiem czemu.. szkoda mi bylo Kommodusa,byl zly ale cos mnie w nim pociagalo, heh pewnie dlatego,ze gral go moj ulubiony aktor,czyli oczywiscie Joaquin Phoenix:)

ocenił(a) film na 10
Katie_20

Ja wiem czemu płaczesz ; )

Zapytaj Hansa Zimmera od koncowej piosenki ; )

ocenił(a) film na 9
life_1988

Doklaadnie, gdyby puscic byle gowno przy zakonczeniach to nikogo by nie ruszaly :p To muzyka wywoluje takie emocje, mowi kiedy plakac a kiedy sie cieszyc.

life_1988

Tak świetna muza szkoda że przegrała oscara. A o ile dobrze pamiętam ten kawałek co leciał pod koniec nazywał się "Honor Him"

użytkownik usunięty
yukizake

mi sie wydaje że ten utwór na końcu to Now We Are Free

ocenił(a) film na 9
Katie_20

Jest to również jeden z moich ulubionych filmów ;) a Ty zapewne płaczesz bo wywołuje ten film specyficzne emocje ;) pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 9
Katie_20

Widziałam 'Gladiatora' 6 czy 7 lat temu jak był w kinach i pamiętam , że dałam sie temu filmowi porwać i nic mi nie przeszkadzało, ani długość filmu, ani patos i nadęcie niektórych scen( czego zwykle nie trawię) Fantastyczny film z gatunku historical fiction ;) tak bym go nazwała, ale to mu niczego nie ujmuje, rewelacja.

ocenił(a) film na 10
Katie_20

Dokładna nazwa koncowego kawałka "hans zimmer & lisa gerrard - now we are free mysle ze jest to najlepszy kawałek filmowy jaki powstał mistrzostwo jedyne w sobie. Mozna spekulowac jeszcze nad Black Hawk Down ale do tego filmu robił soundtrack ten sam artysta(Hans Zimmer) co do Gladiatora.