8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792487
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Wczoraj obejrzałem chyba ponad setny już ten film nie przewijając scen, Gladiator nagrany w DTS i puszczony na mega głośnikach jest niesamowity. Zarzucacie patos, brak spójności historycznej,że Kommodus nie zabił Aureliusza,że sam Kommodus nie zginął na arenie. Jednak istnieje prawdopodobieństwo,że syn zabił ojca tak jak mówi historia. Kommodus zginął uduszony przez atletę(gladiatora), więc podobieństwo jest. Idealny film. PS Był taki gladiator który pokazał Rzymowi co potrafi do kwestii rzucenia wyzwania Rzymowi przez Maximusa pije oczywiście-do tego jest też dużo zarzutów... 10/10

ocenił(a) film na 10
Toma1910

siema, ja mam gdzieś kto kogo naprawdę zabił i czy film jest zgodny z prawdą historyczną, Gladiator to najlepszy film na świecie, ode mnie oczywiście 10/10. pozdro

ocenił(a) film na 10
Mnih

Może nie najlepszy na świecie ale na pewno zasługuję na bardzo wysoką notę. Również daję 10/10 i pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Toma1910

zgadzam się - film świetny.Super zdjęcia, muzyka gra aktorów. Co do niezgodności z historią itp. - to nie dokument ani film historyczny tylko fabularny, tak więc mam wyrozumiałość co do tych niedociągnięć.

ocenił(a) film na 10
Toma1910

Zasłużone 10/10 film świetny jw. muzyka Hansa Zimmera powala, tak samo aktorzy. Film można oglądać po kilka razy i tak się nie znudzi.