8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792487
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Gladiator to moj ulubiony film!!! Uważam, ze jest jednym z najlepszych filmów w historii kina!!!!
Pozdrawiam wszystkich fanów tego filmu!!!!

ocenił(a) film na 1
rafari_2

Nieomylny znak że historia kina jest ci całkowicie obca.

_Andrzej_

A Ty myślisz ze jak oglądałeś wszystkie starocie typu Casablanca to na historii kina sie znasz????
Pozdrawiam

rafari_2

A może jakieś argumenty na uzasadnienie oceny 10/10?

Jenks

Argumenty? Prosze Cie bardzo.
2001 wygrana Oscar
Najlepszy film

Najlepszy aktor pierwszoplanowy
Russell Crowe

Najlepsze efekty specjalne
Najlepsze kostiumy

Najlepszy dźwięk

Czyż to nie sa najważniejsze argumenty. Czasem z wyborami amerykanskiej akademi filmowej trudno sie zgodzic ale z ocena Gladiatora zgadzam sie w 100%.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
rafari_2

Dokładnie.

ocenił(a) film na 1
_Andrzej_

pomijając fakt że "Gladiator" jest wtórny i ma bardzo nijakiego aktora w roli tytułowej, a deptanie zboża nijak nie zostanie sceną legendarną.

ocenił(a) film na 10
rafari_2

zgadzam sie w 100%, Gladiator to najlepszy film na świecie ;)

Mnih

a może jakieś argumenty byś podał, mich1992 a nie tylko ""film jest zajebisty i koniec !"". Gladiator też mi się bardzo podobał, ale może byś uzasadnił swoje uwielbienie dla tego filmu ?

ocenił(a) film na 10
tuntyip

a może byś sie ode mnie odpierdolił?nie dość, że spamujesz na forum zmierzchu to jeszcze tutaj, mało ci?

rafari_2

racja co ja będę się użerał z takim małym gówniarzem jak ty.

rafari_2

""gdyby zamiast po Jezusie pojechali sobie po jakimś tam Buddzie"", ciekawe czy ty w ogóle wiesz co to jest Buddyzm.

ocenił(a) film na 10
tuntyip

czy mi sie wydaje, czy to jest forum Gladiatora? ciekawe czy umiesz czytać.mama i tata nie nauczyli?

rafari_2

pod Kodem da Vinci nie chce mi się pisać, bo i tak byś tego nie przeczytał. a może odpowies mi z łaski swojej na pytanie ?

ocenił(a) film na 10
tuntyip

a skad ty wiesz ze ja bym tego nie przeczytal? panie janowidzu przenieś to pytanie z łaski swojej na forum kodu da vinci, i nie offtopuj bo robisz taki sam bajzel, jaki zrobiłes na forum zmierzchu

ocenił(a) film na 5
Mnih

rafari: Oscary nie są miarodajne. Rzadko się zdarza, żeby były przyznane na prawdę słusznie. Po za tym Oscary w 2000 roku były kiepskie, bo dobrych filmów jak na lekarstwo było :( To i Gladiator coś tam u czknął sobie.

ocenił(a) film na 10
cny

Dla mnie to takze idealny film, przynajmniej pierwsza polowa druga tez jest wspaniala, ale jednak wole pierwsza. Muzyka, klimat, gra aktorska, sceny wali, honor, bohaterstwo - to wszystko w tym filmie mnie urzeklo. Ogladalem go juz jakies 20 razy :)