Rewelacyjny film, myzyka, zdjęcia, aktorstwo-wszystko cud miód, a teksty były najlepsze (szczególnie lubię moment kiedy Kommodus siedzi z Lucillą i Luciuszem i mówi o tych zdrajcach z jego krwi). Cały efekt psuły tylko reklamy. TVN i Polsat powinny z tym skończyc. A film polecam.
Dlatego najlepiej obejrzeć na dvd z napisami i bez żadnych przerw, wtedy jest dużo lepszy efekt. Pozdrawiam
Dokładnie. Na dodatek na dvd można oglądnąć wersję reżyserską, która pełniej przedstawia ten znakomity film :)
Dla mnie film jest arcydziełem, ponieważ to jak zagrał Russel Crowe było dla mnie wielkim zaskoczeniem oraz rola Joaquin Phoenix jako cezara. Bardzo interesujące sceny walki, historia Maximusa pięknie pokazana. Wielką pochwałę u mnie dostaje Hans Zimmer za muzykę, która jest piękna, śliczna, cudowna same plusy.
Kilka razy oglądałem ten film no dosyć dawno w TV i nic nie zapamiętałem bo dosyć śpiący byłem (zwłaszcza te 20 minutowe reklamy, które wybijają z rytmu widza). Pół roku temu ściągnąłem go i obejrzałem go sam po 22 (uważam, że to najlepsza pora na oglądanie filmy i oglądanie go samemu) i tkwił ten film u mnie w pamięci na długo. Ostatnio obejrzałem "Gladiatora" w tym samym dniu co leciał na TVN tylko puściłem sobie go na DVD i film ani przez chwile mi się nie nudził.
Jeden z lepszych filmów jaki oglądałem. Film polecam każdemu!