8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792523
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Najlepszy film jaki kiedykolwiek powstał. Znakomity scenariusz, świetna obsada (zwłaszcza gra Russella Crowe´a),wzruszające sceny i przepiękna muzyka. Film ten można obejrzeć nawet 100razy i nigdy sie nie znudzi.

monii_k

no racja ja nie przesadzajac to ogladałam go tak z 23 razy, a nawet 25- jest znakomity;D aaaj gdyby historia była tak pasjonująca to chyba bym sie poswięciła i została historykiem ;D

monii_k

To, że jest to twój ulubiony film, wcale nie oznacza, że jest to najlepszy film jaki kiedykolwiek powstał.

ocenił(a) film na 1
FinneganAwaken

Natasho, mam dla ciebie znakomitą wiadomość, prawdziwy Commodus był dużo bardziej fascynujący niż filmowy. Sam "Gladiator" jest natomiast sporo gorszy od klasycznych widowisk "Złotej Ery".

_Andrzej_

czy sporo gorszy to nie wiem - mi osobiście "Gladiator" sie podobał, a co do Commodusa to w takim razie zgłębię wiedzę na jego temat na pewno xP

ocenił(a) film na 1
natasha_133

Mało kto zna tu starsze widowiska. Wiele z nich było takich sobie, ale w każdym nurcie tak jest, ale "Ben-Hur" czy "Lawrence z Arabii" wciąż wyglądają bajecznie. Do poznania historii Rzymu zachęcam, tylko uprzedzam, że potem w "Gladiatorze" będzie widać dzieśiątki niedociągnięć- Ridley chyba nie uważał na lekcjach.

monii_k

Popieram, film jest znakomity i świetnie zrobiony ale nie najlpeszy.... Ale i tak kocham go oglądać.

ocenił(a) film na 9
rose_4

Dla mnie jest to jeden z najlepszych filmów w jakim zagrał Rassel Crowe