Najlepszy film jaki kiedykolwiek powstał. Znakomity scenariusz, świetna obsada (zwłaszcza gra Russella Crowe´a),wzruszające sceny i przepiękna muzyka. Film ten można obejrzeć nawet 100razy i nigdy sie nie znudzi.
no racja ja nie przesadzajac to ogladałam go tak z 23 razy, a nawet 25- jest znakomity;D aaaj gdyby historia była tak pasjonująca to chyba bym sie poswięciła i została historykiem ;D
To, że jest to twój ulubiony film, wcale nie oznacza, że jest to najlepszy film jaki kiedykolwiek powstał.
Natasho, mam dla ciebie znakomitą wiadomość, prawdziwy Commodus był dużo bardziej fascynujący niż filmowy. Sam "Gladiator" jest natomiast sporo gorszy od klasycznych widowisk "Złotej Ery".
czy sporo gorszy to nie wiem - mi osobiście "Gladiator" sie podobał, a co do Commodusa to w takim razie zgłębię wiedzę na jego temat na pewno xP
Mało kto zna tu starsze widowiska. Wiele z nich było takich sobie, ale w każdym nurcie tak jest, ale "Ben-Hur" czy "Lawrence z Arabii" wciąż wyglądają bajecznie. Do poznania historii Rzymu zachęcam, tylko uprzedzam, że potem w "Gladiatorze" będzie widać dzieśiątki niedociągnięć- Ridley chyba nie uważał na lekcjach.
Popieram, film jest znakomity i świetnie zrobiony ale nie najlpeszy.... Ale i tak kocham go oglądać.