8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792508
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Już podobał mi się w 2001 roku :-) Ale teraz znowu wróciła mi ta myśl ;/ Powiedzcie dobrzy ludzi co to za kawałek jak gladiator umierał i były te flashback'i ze zbożem i polami . . .

L_o__c__u__s_T

Jesli sie nie myle to Now We Are Free Enya:P

L_o__c__u__s_T

mi tez sie podoba :)Hans Zimmer and Lisa Gerrard - Now we are free :]/ale sie uryczalam heh

noa_3

ja już nie wiem...raz podaja LIsa Gerrard raz Enya:P ale glos Enyi na bank:P

ocenił(a) film na 10
Hermioneczka

Na bank nie Enya ma calkiem inny glos;)U mnie na OST pisze ze Lisa.

Din_Wath

no a u mnie na kompie leci i jest podpisane ze Enya:P Szukałam na googlach wpisalam NOw we are free Soundtrack Gladiator i mi wyskakuje teraz wszedzie ze to spiewa Enya;P nawet slowa w tekstach sie zgadzaja...nie wiem..moze 2 wersje piosenki...ale wszedzie ten sam glos;P nie rozumiem;p

Hermioneczka

No, no to jest to fajnie :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

użytkownik usunięty
L_o__c__u__s_T

Hans Zimmer and Lisa Gerrard - Now We Are Free.
Jak zwykle jakiś baran sobie podpisze ze to Enya i potem tak kopiują te epe3ki z netu.

ocenił(a) film na 10
L_o__c__u__s_T

To nie Now We Are Free, tylko dwa kawalki: Gladiator - Elysium i Gladiator - Honor Him. Oba sa na oficjalnym soundtracku z tego filmu, ktory mam po prostu dobitnie przesluchany, bo jest to najlepszy soundtrack na swiecie:)

ocenił(a) film na 10
raphiX

Now We Are Free lecialo dopiero przy napisach koncowych.

ocenił(a) film na 10
raphiX

Lisa Gerrard - Now We Are Free co wy chrzanicie ze to Enya ona ma inny głos

L_o__c__u__s_T

Utwór nazywa się Honour him. Nie wiem niestety kto spiewa, ale jest na soundtracku do filmu

happy_ace

nikt nie chrzani ale ja sobie sciagnelam z neta piosenke ta i jest ze Enya,szukam na necie a tam tez wszedzie ze Enya...sorry ale to nie moja wina

L_o__c__u__s_T

hej a zna ktoś jeszcze jakichś wykonawców tworzących w tym stylu?

ocenił(a) film na 10
punkova

Enya nie ma z tym soundtrackiem nic wspólnego, a na necie bzdury różne wypisują.

Wszystkie wokale (śpiew) na tym soundtracku są autorstwa Lisy Gerrard.

L_o__c__u__s_T

Te utwór to "Elysium". "Honor him" jest jak wynoszą Maximusa z koloseum, a "Now we are free" jak zaczynają się napisy" :P