8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792508
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Gladiator klasyk

ocenił(a) film na 10

Nie zapomne nigdy tego co czułem jak pierwszy raz obejrzałem Gladiatora,poprostu ten klimat ta muzyka w nich jest coś co po każdym ogladnięciu filmu przechodza mnie ciarki .To jest dla mnie w mojej TOP 5 film na pierwszym miejscu

użytkownik usunięty
dempo

Zgadzam się z tobą. Dokładnie to samo poczułem gdy obejrzałem ten film. Połową sukcesu filmu jest dla mnie muzyka. Po prostu coś genialnego. I ci aktorzy. Russel Crowe i ten co zagrał Commodusa byli fantastyczni. Świetne ujęcia kamer, gdy odbywały się walki gladiatorów, w koloseum. Był to pierwszy film, z których oglądałem, w którym główny bohater umiera, w bohaterski sposób. Do tego, wspomniana świetna muzyka i dla mnie ten film jest FENOMENALNY! A nawt więcej. W moim TOP 10, film ten jest na pierwszym miejscu i ciężko, żeby z niego zeszedł. A propo jaki są twoje pozostałe ulubione filmy w twoim TOP 5?

użytkownik usunięty
dempo

To właśnie na tym filmie poczułem magię kina, niesamowite uczucie, którego nigdy nie zapomnę.Nigdy też nie zapomnę jak siedziałem wmurowany w fotel, zachwycając się każdym ujęciem, świetną grą aktorów z niesamowitym Russelem Crowe na czele i tą wspaniałą, przejmującą muzyką.Ścieżka dżwiękowa z tego filmu jest moją ulubioną.Zawsze gdy jej słucham widzę każdą scenę filmu.Chociaż wcześniej oglądałem wiele dobrych filmów ale to od momentu kiedy obejrzałem Gladiatora i uszłyszałem tą niesamowitą ścieżke dżwiękową rozpoczęła się moja fascynacja kine.

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się z tobą.Film Gladiator robi niesamowite wrażenie.Ten film na długo utkwił w mojej pamięci.Dzięki niemu zacząłem na dobre interesować się muzyką filmową.Russel Crowe doskonale odegrał rolę rzymskiego generała i niewolnika.Ten film wręcz emanuje mistycyzmem świata starożytnego, zaś muzyka współgra z każdym fragmentem filmu.Hans Zimmer powinien był dostać Oscara za tę muzykę...No ale cóż... Pięć Oscarów za ten świetny film, jak dla mnie to ilość zadowalająca.