Nie wiem co sie ludziom podobalo w tym filmie...dlugi nudny, podobno z dobrym koncem, ale nigdy nie dotrwalam bo zazwyczaj zasypialam na poczatku filmu:P
moze gdybys sie postarala to bys zauwazyla piekno, ktore prawie kazdy widzi w tym filmie, ta produkcja nie jest dla dziewczynki o skapym rozumie.... jesli taka jestes to skup sie raczej na prymitywnych amerykanskich komediach typu ,,dziewczyny z druzyny''....
Jak się na filmach śpi i nie wie się o co w nich chodzi, to nie należy się potem na ich temat wypowiadać.
Nie chodzi o to ze spalam bo chcialam tylko o to ze nie da sie go obejrzec i nie zasnac...nuda ma maxa...ale ja skapo rozumna kobietka moge przeciez nie wiedziec jaka WIELKA SZTUKA wyplywa z tego wspanialego dziela:) Nie lubie rozmawiac na temat filmow z ludzmi ktorzy nie maja zadnego pojecia o sztuce... Takie ograniczone osoby sa poprostu nie warte mojej uwagi, wiec nie wysilajcie swych wielkich umyslow zeby odpowiadac mi na moja notke:) Pozdrawiam:* buziaczki kochani:)
Kochana, princess..
Nie spieram się co do tego , że nie podobał Cie się ten film..trudno, lecz nie mów ,że są to nudy..Jest to piekny, mądry film...Może gdybyś naprawdę się postarała..zauważyłabyś jego piekno..Nie wieżę Ci , że zasypiasz za każdym razem..bo po co byś oglądała..skoro już wiesz, jakie to "NUUDY"??
nawet nie wiesz, co mówisz.....
Dla wszystkich, którzy uważają ten film za arcydzieło...!!! Zgadam się w zupełności..
P.S. Jeśli masz coś do powiedzenia, księżniczko, to napisz..
Pozd. droga kinowoman
;) tak jak juz wspomnialam ... Nudy ;) Nie mam zamiaru rozwodzic sie nad nudnym filmem:)
pozd. Princess :*
jesli nie masz zamiaru sie rozwodzic, to po co rzucasz na forum temat poprzez jakies lapidarne, pozbawione wiekszego sensu zdania?
jesli Ci sie nie podobal to sie nie wypowiadaj, jesli nie masz rozsadnych argumentow...
wiesz, sa fani tgo typu produkji i straznie ich wkurza wypisywanie bzdur...
Rzucam temat na forum, zeby ktos kto chce obejrzec film wiedzial czego sie spodziewac. Skoro mi sie on nie podobal to mam prawo napisac sobie co tylko chce. Jak ktos bedzie go ogladal to bedzie wiedzial czego sie spodziewac:) Czyli nudy...moze wiec nawet go nie obejrzy i bedzie mi wdzieczny za komentarz:)
Dziewczyno, jeżeli go nawet nie obejrzałaś to dlaczego zachęcasz ludzi do nie oglądania go? Nie pisz, że Ci się nie podobał, bo nie masz prawa tego pisać nie oglądając całego filmu. Pozdrawiam.
Dziewczyno, jeżeli go nawet nie obejrzałaś to dlaczego zachęcasz ludzi do nie oglądania go? Nie pisz, że Ci się nie podobał, bo nie masz prawa tego pisać nie oglądając całego filmu. Pozdrawiam.
heh, rzeczywiscie uwazam ze nieco za duzo szumu robi sie wokol "gladiatora". oczywiscie świetna realizacja,ładne stroje,zdjecia, dobrze zagrana, GENIALNA sciezka muzyczna (dopiero po "requiem dla snu" przestała być moja ulubiona) ale...ale to chyba nie wszystko, prawda? dla mnie równiez fabuła była hmm nudnawa. spodziewałam sie czegos leszego po tak "genialnym obrazie" jak to sie o nim nasłuchałam.
było jednak kilka momentów (niestety widziałam film stosunkowo dawno i nie moge tutaj ładnie tych momentów przytoczyc;P), które rzeczywiscie mnie wzruszyly, które były naprawde piękne. nie "podobno" - koniec był faktycznie dobry;)
pozdrawiam oboje rozmowców a filmowi daje 8 (za całokształt)^^
ech dziewczyny. obejrzyjcie czas apokalipsy, 7 samurajów, gangi ny i możecie mówić coś o nudach. nie wszyscy tutaj mają 13 lat i oglądają filmy od 16 więc princess uwagi zachowaj dla siebie.
pierwszy raz widze by ktoś mówił że gladiator jest nudny i nie wiem jak to logicznie wytłumaczyć.
Drogi jak Ci tam......niewazne. Zachowaj swoje uwagi dla siebie rowniez:) Sadzac bo sposobie w jaki sie wyrazasz to jestem sklonna stwierdzic iz Twoj iloraz inteligencji jest porownywalny z osobnikiem o 13-stu wiosnach, wiec prosze poogladaj sobie teletubisie i doksztalc sie troche:)
p.s. jesli nie zgadzasz sie z moja opinia to wyraz sie w sposob odpowiedni, badz nie wyrazaj sie w ogole...kup sobie kolorowanke i zajmij sie kredkami:) pozdrawiam serdecznie Princess:*
Kotek, ja się nie zgadzam z tobą i wyrażę się w sposób wg ciebie odpowiedni, czyli lakoniczny i zdawkowy, bez argumentów, a więc w sposób pozbawiony większego sensu:
Film jest fajny i nie przysypiałem, ogólnie jest "fajowy" i ma "fajowe" efekty i aktorów też.
10/10
Zwyczajnie, psze pana, kwestia gustu. "Siedmiu samurajów" uwielbiam, "Gangi Nowego Jorku" bardzo lubię, a Daniel Day-Lewis rolą Billy'ego Rzeźnika zerwał mi kapelusz z głowy ;), na "Czasie Apokalipsy" zasnęłam, a "Gladiator" mnie nudzi. Ciebie "Gladiator" nie nudzi, wielu ludzi uważa "Czas apokalipsy" za arcydzieło i jest fajnie, a świat się toczy dalej ;)
Mnie natomiast nie nudzi ani jeden z wymienionych tutaj filmów: Gladiator, Gangi Nowego Jorku, Czas Apokalipsy, Siedmiu Samurajów. Kwestia gustu. W ogóle nie wiem jak można się na filmie nudzić, ja jestem kinomanem i nie nudzę się na żadnym filmie :] Pomijam już to, że te filmy o których wspomnieliście są na prawdę niezłe. Może mi się spodobać lub nie, to i owszem ale żeby mnie tak nudził, abym wylewam z tego powodu żale na forum? Nudne to jest nagranie VHS z mojej komunii a nie film, w którym gladiatorzy zarzynają się w koloseum, drapani przez tygrysy. Jak chcesz księżniczko skrytykować film do go skrytykuj używając choć jednego argumentu, a nie pisz że jest nudny, bo dla innej osoby "Gladiator" będzie "mega" ciekawy.
Nie watpie ze dla kogos innego moze byc ciekawy. Jak sam temat mowi "jak dla MNIE nudy" Wiec spokojnie ludzie, kazdy ma prawo do swojego zdania, a ciezko podac jakies argumenty do filmu ktorego nie obejrzalo sie do konca, defacto probowalo sie obejrzec chociaz poczatek:) Wiec nie kazcie mi podawac przykladow dlaczego jest dla mnie nudny. Skro nie potrafie go obejrzec, to chyba mowi samo za siebie i potwierdza, mowiac samo za siebie ze nie jest to film ciekawy, a wiec nudny:)
"oczywiscie świetna realizacja,ładne stroje,zdjecia, dobrze zagrana, GENIALNA sciezka muzyczna (dopiero po "requiem dla snu" przestała być moja ulubiona) ale...ale to chyba nie wszystko, prawda?"
Popieram. Film "zrobiony" bardzo dobrze, dynamiczny, akcja mija błyskawicznie ( trudno mi uwierzyć, że trwał aż dwie i pół godziny), zdjęcia piękne, muzyka jeszcze lepsza, nastrój ( przynajmniej na początku) uwodzicielsko oniryczny, aktorzy zagrali dobrze ( a Oliver Reed jako Proximo zasługiwał na nominację do Oscara), ale poza tym?
Fabuła płytka jak cholera, dziury w scenariuszu wielkości słonia, przerost formy nad treścią a wszystko polane niestrawnym patosem. Finał z wynoszeniem ciała naszego herosa nadawał się do Monty Pythona.
teŻ zasnołęm bo oglądałem w tv o późnej godzinie , ale to pod koniec filmu dopiero :pp i oczywiŚcie dałem 10 film mi sie generalnie podobał :pp ale troszke przynudnawy był :pp chyba jakoŚ troja mnie bardziej wciągneła :pp pozdrawiam fanów Russela i Gladiatora !
Kto może porównywać Gladiatora z Troją jest na niskim szczebelku rozwoju cywilizacji. Porównywać gnota do arcydzieła!!! Człowieku masz bardzo szeroki zakres o mpojęciu "dobry film".
A ty Księżniczko chociaż bardzo mnie wkurzyłaś masz prawo pisać swoje zdanie. TYLKO tak jak inni nie rozumiem po co go ciągle zaczynałaś oglądać jak wiedziałaś, żę jest nudny. Dziwne.
A ty holly dolly powinieneś stuknąć się w łepetynę i przemyśleć kilka razy to co napisałeś...
A ty holly dolly powinieneś stuknąć się w łepetynę i przemyśleć kilka razy to co napisałeś...
Otóż drogi Holly Dolly zaczynalam ogladac kilka razy poniewaz chcialam go zobaczyc by moc sie dowiedziec co takiego wspanialego jest w tym filmie ze wszyscy sie nim zachwycaja. I nie dowiedzialam sie...tak jak sie nigdy nie dowiem co widza w Harrym Potterze...bo to dla mnie rowniez porazka...
Ciesze sie ze uwazasz iz mam prawo do swojego zdania (w przeciwienstwie do niektorych:)) Pozdrawiam
Stuknęłam się. STUKNĘŁAM. A teraz napisz o co ci chodzi, a nie nakłaniasz mnie do samobójstwa.
Jak widzę nie umiesz uzasadnić swojego zdania:/ Chyba źle mnie zrozumiałeś, ale to ty masz problem.
Aha, już chyba wiem o co chodzi. Źle ułożyłam zdanie i wyszło na to, że to Gladiator jest gniotem. Chodziłó mi o Troję!!!
GLADIATOR NIE JEST GNIOTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aha, już chyba wiem o co chodzi. Źle ułożyłam zdanie i wyszło na to, że to Gladiator jest gniotem. Chodziłó mi o Troję!!!
GLADIATOR NIE JEST GNIOTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Kto może porównywać Gladiatora z Troją jest na niskim szczebelku rozwoju cywilizacji."
Tak chyba napisałaś. Każdy ma prawo sobie porównywać Troję z Gladiatorem i ma prawo by mu się Troja bardziej podobała.
Czy ja mówię, że nie ma prawa? Zabraniam mu tego? Moim zdaniem Troja jest o wiele gorsza i to jest moje zdanie, a tobie może się ono podobać i nie, w każdym bądź razie wisi mi to. I czytaj ze zrozumieniem, bo widzę, że masz z tym kłopoty.
Oczywiście można porównywać Troje do Gladiatora, ale jest to jak porównywanie Poloneza do Bugatti Veyron, czyli bezsensowne
Co nie znaczy, że jeśli ktoś robi to porównanie to jest na "niskim szczebelku rozwoju cywilizacji" jak wyraziła się holy dolly.
ataj magj mjdsmjksfdn asjk mmjksafdmajkfdmasdfs
gladiator jest FaJJjJOffSki !! !! Lol LOl xD :P :D :) ;) :]
jak myslicie inaczej to jestescie cioty!!!
kurde brat kupił plusza energetycznego w plusie i nie może spać.
ja tego nie pisalem!
Po pierwsze to nie ja porównuje Troję do Gladiatora (który jest megawypasionym filmem i go kocham), a po drugie wiem, pablo, już wiem zostałeś obrażony. Przepraszam. A teraz się wreszcie odczepisz ode mnie? I nie będe już pisała komentarzy pod twoje dyktando, więc daj sobie spokój z urażoną dumą. elo!
Pzdr dla fanów Gladiatora <nawet jeśli jest nim pablo>
holly dolly elo elo 1 9 6 3.
nie wiem pablo. brat mowi ze to w jakims jezyku skejtów z pólnocy
"Jak dla mnie nudy" - to słowa autora tematu.
No więc dla mnie nudne jest czytanie Waszych wypocin. Grupka użytkowników próbuje przekonać jakiegoś debila o tym, żeby zaczął uważać "Gladiatora" za arcydzieło. Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że ów debil jest kiepskim prowokatorem, Zawsze powtarzam, że takie tematy powinny przechodzić bez echa. Czemu jak ktoś zakłada temat, aby wychwalić dany film nie widzi żadnych odpowiedzi? A tu jakiś "znawca" napisze, że nudy i już po 40postów społeczności FilmWebowskiej prostuje palce i wali w klawiature, żeby pokazać kto ma racje.
Pzdr
Czy ja wiem czy kiepska prowokacja... Już jest 42 odpowiedzi co świadczy o tym, że jeśli jest to prowokacja, to całkiem niezła. Po drugie, kto powiedział, że jest to prowokacja? Może księżniczka na prawdę się nudziła na Gladiatorze i chciała się tym niemiłym uczuciem nudy podzielić...
Poza tym, jak ktoś uważa dany temat za prowokację to po kiego grzyba odpowiada na niego stwierdzając, że jest to prowokacja, jednocześnie przyczyniając się do wzrostu popularności owej prowokacji?
Debil to pisal ten post. Po co piszesz-nie wiem. Nikt nie chcial sie dowiedziec co o tym sadzisz, plus wlasnie podwyzszasz liczbe uczestniczacych w dyskusji, wiec zaprzeczasz sam sobie idioto.