8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792508
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Witam! Niedawno przeczytałem artukuł, że właśnie jest tworzony scenariusz do drugiej części gladiatora(kontynuacja), więc być może w niedługim czasie ruszą prace nad tworzeniem filmu o.O. Jak sądzicie? Będzie druga część gladiatora czy to tylko według was plotki i bzdury?

P.S. Rusell Crown ma podobno grać w sequelu o.O(to ciekawe, gdyż nie żyje ;)).

Wlodis

Gladiator 2: Resurrection of Maximus? Czy też może Gladiator 2: Martwy i Martwiejszy? ;)

ocenił(a) film na 8
Wlodis

ja takie plotki słyszę już od czterech lat, ale to mało prawdopodobne, Scott pewnie sie pod tym nie podpisze, a reszta aktorów będzie już po prostu za stara - w końcu od jedynki minęło 7 lat, a tworzenie dwójki zajęło by parę następnych

ocenił(a) film na 10
Wlodis

Ciekawa jestem jak ten film miałby być zrealizowany. Szczerze mówiąc nie jestem za kontynuacjami takich filmów. Finał był piękny, łzy poleciały...więc po co kolejna część?

ocenił(a) film na 9
Zoe_2

Ja czytałem ostatnio że będzie druga część Titanica... Ma się zwać Titanic 2: Reloaded Leo...

ocenił(a) film na 7
Kaczorek

A kim jest Rusell Crown?

ocenił(a) film na 9
Kaczorek

też słyszałem tylko będzie się nazywać "Rising of the Titanic"

Wlodis

Gdzieś się spotkałem z wypowiedzią Scotta, że starożytny Rzym jest pełen inspiracji do filmów, i że niekoniecznie jego następny film w tych realiach ma opowiadać o Maximusie. Sądzę, że jeżeli powstanie podobny obraz, to będzie dotyczył innej postaci :P

ocenił(a) film na 7
Wlodis

No więc ja wypowiem się krótko i na temat. Mam nadzieję, że nigdy nie powstanie kolejna część tego filmu. To by była profanacja. Część pierwsza to świetny film, którego chwały nie powinno się niszczyć poprzez stworzenie sequela.

ocenił(a) film na 9
Genek

a po co dodawac II czesc? tak jak zagral Crowe nie zagra nikt inny. tak samo z haniballem ; / glupota ...

ocenił(a) film na 10
Wlodis

nie wolna bezczescic legendy!!! dwojka na pewno nie powstanie

WOJO_PR

Skoro nie bezcześci się legend, to czemu powstali słabi "Piraci z Karaibów 3"? Filmowcy nie dbają, czy to legenda, czy nie :P

ocenił(a) film na 10
Wlodis

Mozna by zrobic drugiego Gladiatora....tylko w tym problem ze Maximus nie zyje....ale mozna by bylozrobic film typu "A co by bylo gdyby Maximus przezyl"

ICEMAN_9

To może od razu film "Co by było, gdyby Marek Aureliusz był pasterzem?"

ocenił(a) film na 10
Keodred

Za sto lat nakręcą to jeszcze raz.
Uważam że lepiej jakby powstał rzeczywiście całkiem inny film. Ten sam okres i miejsce - Imperium Rzymskie, tyle tylko, że z innymi bohaterami w roli głównej. To byłby strzał w dziesiątkę.