8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792546
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Po ośmiokrotnym obejrzeniu tego filmu (oprócz tego że znów się poryczałam)doszłam do wniosku, że lepszej muzyki filmowej niż tej w Gladiatorze jeszcze nie wymyślili ;) Uwielbiam ten moment kiedy Maximus idzie poprzez pole zboża...POLECAM tym którzy jakimś cudem jeszcze nie obejrzeli tego filmu!

ocenił(a) film na 10
sylfoe646

ja mam to samo... choc do placzkow sie nie zaliczam to przy tym filmie z trudem powstrzymuje lzy..jak narazie lepszej oprawy muzycznej w filmie nie mielem okazji uslyszec a utwor Now We Are Free moge slychac bez konca i zawsze bydzi we mnie te same emocje...

ocenił(a) film na 10
Sasayga

ze to jeden z moich ulubionych filmow to sie z wami zgodze w calej rozciaglosci ale co do muzyki to powiem wam jeszcze ze do Piratow z karaibow muzyke pisal ten sam gosc co do Gladiatora czyli Hans Zimmer i tez jest fantastyczna tzn mi sie podoba a skoro wam sie podoba do Gladiatora dlatego tez mam polecam siegnac po sciezke do Piratow a napewno nie bedziecie zawiedzeni :) pozdro ;)

ocenił(a) film na 10
Grzybek_vip

hmm jesli sie dobrze wsluchasz w sciezke dzwiekowa gladiatora na poczatku filmu to slychac tam bardzo podobny motyw co w piratach...a co do piratow to tiesto zrobil calkiem interesujacy mix z tej nutki ktora stala sie potem niezlym przebojem

ocenił(a) film na 10
Sasayga

Muzyke do piratów zrobił Klaus Badelt a nie Hans Zimmer, ten drugi robił do 2 i 3 czesci ale nic nowego tam nie wprowadził, a mix tiesto jest poprostu zjebany jak kazda piosenka techno

ocenił(a) film na 10
shady_88

No faktycznie moje niedopatrzenie i moj blad co nie zmienia faktu ze Hans Zimmer pisal muzyke do piratow 2 i 3 i wcale nie uwazam ze nie wprowadzil tam nic nowego ani tez nie uwazam ze sa gorsze od sciezki dzwiekowej do 1...... pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
sylfoe646

No to fajnie że jest nas więcej, Polecam film "Jeździec wielorybów" do którego muzykę napisała Lisa Gerrard. Taki familijny z "łezką" w oku na koniec. No i jeszcze mały bonusik http://pl.youtube.com/watch?v=DdVLi235gZQ

ocenił(a) film na 10
sylfoe646

shady_88 po pierwsze sam jestes zjebany a po drugie jak nie potrafisz rozroznic gatunkow muzyki elektronicznej to sie nie udzielaj

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
shady_88

widzac ze sie znasz na muzyce Brawa dla Ciebie za glupote i wrodzony debilizm nie chce mi sie juz z Toba dyskutowac na temat jak Ty to nazwales ,,techna'' ktore jest tylko jedna z setek roznego rodzaju nurtow muzyki elektronicznej i mam naprawde gdzies co ty o tym sadzisz...

ocenił(a) film na 10
Sasayga

uwierz mi znam się na muzyce ale tej dobrej, a elektroniczna do tego nienalezy, wrodzony debilizm i głupote to masz ty, ja słucham tylko normalnej muzyki a nie jakiegos gówna typu techno, różnica miedy poszczególnymi nurtami muziki elektronicznej jest tak duża jak różnica między blizniakami jednojajowymi, normalnie tiesto zrobił takiego hita ze dupa boli, wielka mi rzecz kupic sobie program to tworzenia techno za 4,9zł w gazecie PCformat i zremixowac zajebisty utwór Klausa Badelta z Piratów czy utwór z Plutonu, więc lepiej nie gadaj głupot bo twoja muzyka jest tak sprzedajna jak kamienie z mojego podwórka i tak samo wartosciowa

ocenił(a) film na 9
shady_88

Byłbym wdzięczny za podanie jaka muzyka twoim zdaniem jest dobra i normalna. Z góry dziękuję.

ocenił(a) film na 9
shady_88

shady_88, trochę głupoty rzeczesz bo z tego co zdążyłem zaobserwować lubisz hip-hop, który niczym nie rózni się poziomem artystycznym od techno więc nie rozumiem twojego uprzedzenia do muzyki elektronicznej, do której właściwie można zaliczyć hip-hop. Też można sobie załatwić program do hip-hopu i stworzyć hip-hop na komputerze. Dla przykładu ja słucham głównie mocnego rocka albo metalu progresywnego ale czasami także techno. W tej muzyce, jak w każdej innej, są dobre i słabe kawałki. Jedno jest pewne: zostać didżejem można w kilka tygodni, ewentualnie w kilka miesięcy. Na gitarę nawet 4 lata mogą nie wystarczyć aby nauczyć się na niej grać, a co dopiero komponować. Jeśli już mierzymy wartosć muzyki to róbmy to miarodajnie. Dobre techno niejednokrotnie jest lepsze niż nowe popowo - rockowe produkty, a tym bardziej hip-hopowe.

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Krótko mówiąc: dobre techno nie jest złe. Trzeba tylko nie mieć zaszufladkowanego gustu.

ocenił(a) film na 10
sylfoe646

hehe gadac to ty umiesz jak jestes taki cwany to prosze bardzo zrob mi taki utwor z programu za 5zl...wiesz takich jak Ty cwaniakow to jest od chuja i jeszcze troche... a mowiac ze sluchasz normalnej muzyki to co masz na mysli
disco polo czy chopina...widzisz prawdziwy zdrowy psychicznie czlowiek potrafi docenic kazdy rodzaj muzyki niezaleznie czy darzy go sympatia czy nie ale matka natura robi nam piskusy i przychodza na swiat takie niedorozwoje jak ty za ktore pozostaje nam sie tylko modlic pozdrawiam...

ocenił(a) film na 10
Sasayga

masz racje muzyke doceniam, ale techno to tylko wydobywanie dzwieków i nic wiecej, a Chopin jest w chuj lepszy od kazdego pedała twozacego techno, przynajmniej zna go cały swiat, pierdolony cwelu bez muzgu

shady_88

Doceniam waszą zaciętość, ale czy nie moglibyście się kłócić gdzie indziej a nie odpowiadając na mój temat? Dzięki za pierwsze wpisy.POZDRO dla wszystkich ;)

sylfoe646

Do shady 88: i jeszcze jedno:o gustach się nie dyskutuje i nie mówi się że coś jest "zjebane" tylko, że Ci się nie podoba bo inni(którzy być może znają się na rzeczy lepiej) wiedzą że tak nie jest,a ty wypowiadasz się za wszystkich.

ocenił(a) film na 10
sylfoe646

hmm swiete slowa i na tym bym zamknal wywody na temat ''techna'' heh

Sasayga

nom,i to by było na tyle POZDRO POZDRO ;D