8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792508
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Dzisiaj ją kupiłam. Cud miód, a tak naprawdę krew , pot i szczęk oręża. Co tu dużo mówić, obowiązkowo dla fanów. "Gladiator" był, jest i pozostanie jako mój ulubiony film. Ponadczasowy. Piękny.

ocenił(a) film na 10
lady_akira

Zgadzam się z tobą. Nigdy nie widziałem tak dobrze wydanej 3-płytowej edycji, a największe wrażenie zrobiła na mnie płyta 2 zatytułowana "Siła i honor" - czyli 3 godzinny dokument pokazujący jak stworzono "Gladiatora" od pomysłu na scenariusz do premiery i opini na temat filmu kończąc. Zdecydowanie każdy fan tego obrazu powinien nabyć tę edycję.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
lady_akira

Podobno gdzieś w tej 3-dyskowej edycji jest ukryty dodatek tzn. Eastern Egg. Wie ktoś gdzie??????

ocenił(a) film na 10
adi_em

Hej!Na Boże Narodzenie Aniołek podarował mi to wydanie i muszę przyznać-jest cudne,przynajmniej z zewnątrz(nie miałem jeszcze czasu obejrzeć zawartości płytek).Mam małe pytanko:czy ta kieszonka po prawej stronie opakowania powinna zawierać jakąś książeczkę czy cosik?Bo wygląda jakby służyła do tego celu a tam nie ma nic.Czy to po prostu jest tak zrobione ,żeby było ładniej(i jest),czy może w sklepie mnie,że tak powiem,wypchali na tę książeczkę??:P

ocenił(a) film na 10
Slowik

Wydaję mi się, że nie ma tam żadnej książeczki, to opakowanie jest po prostu dla ozdoby. Jeżeli jeszcze nie widziałaś zawartości płyt to zrób to jak najprędzej, bo naprawdę warto. Jak już zaczniesz oglądać to się od tego nie oderwiesz. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
General_Maximus_2

To świetnie,pocieszyłeś mnie:) Pozdrawiam wszystkich!

ocenił(a) film na 10
Slowik

Normalnie jest tam ksiązeczka, ale nie polskim wydaniu... Tak tak. Tak się traktuje polskich fanów. W każdej zagranicznej jest. A co ciekawe w szwedzkiej wersji jest nawet DTS!

ocenił(a) film na 8
lady_akira

Hmmm. 3 DVD w nieźle. Moglibyście napisać co znajduje się na nich?? Bym był wdzięczny :) (planuje zakup)

ocenił(a) film na 9
Szajba

tu znajdziesz Gladiatora w 3 płytowym wydaniu i chyba w dobrej cenie, pozdrawiam...

http://www2.homeenter.com/cds/showpage.asp?nodeid=443759 [www2.homeenter.com/cds/ ...]

Sliver

Dodatki: PŁYTA 1 - ROZSZERZONA WERSJA FILMU:
- Odnowiony materiał filmowy uzupełniony o 17 minut scen nie pokazanych w kinach!
- Wstęp do rozszerzonej wersji autorstwa reżysera Ridleya Scotta
- Komentarz audio Ridleya Scotta i Russella Crowe’a
- Jeszcze więcej rozrywki - ciekawostki o filmie, w tym historyczne odnośniki i szczegóły produkcyjne
- Udoskonalony obraz i dźwięk

PŁYTA 2 - MATERIAŁY DODATKOWE:
- Siła i Honor - Jak powstawał świat Gladiatora – zupełnie nowy, 200-minutowy film dokumentalny, prezentujący nie publikowane dotychczas sceny, ciekawe wywiady z aktorami i z filmowcami
- Historia skrybów - przeniesienie scenariusza na ekran
- Narzędzia walki - filmowa broń
- Szaty - filmowe kostiumy
- Mrok i pył - wskrzeszenie Proxima w wykonaniu Olivera Reeda
- W ferworze walki - dziennik realizacji filmu
- Echa wieczności - spektakularne wejście filmu na ekrany i międzynarodowe opinie

PŁYTA 3 - MATERIAŁY DODATKOWE:
- Za kulisami - dodatek fabularny na temat scenografii i galeria zdjęć
- Prezentacja scenariusza obrazkowego Porównania i galeria zdjęć
- Grafiki Ridleya - rysunki i szkice Ridleya Scotta pokazujące podróż Maximusa
- Porzucone wątki, w tym alternatywne początki oraz sceny walki oraz usunięte sceny

ale zapewniam Cię, że to jeszcze nie wszystko...

ocenił(a) film na 10
lady_akira

.... Znalazłaś ukryty dodatek? Jeśli tak to powiedz, na której jest on płycie i jak go znależć, bo ja szuakm, szukam i szukam go, ale do dziś go nie znalazłem. Zreszta ja jestem kiepsi w szukaniu ukrytych dodatków.

Pozdro

ocenił(a) film na 10
lady_akira

A może chociaż powiesz mi, czy go w ogóle go znalazłaś?

ocenił(a) film na 10
lady_akira

Sprawiłam sobie sama prezent gwiazdkowo/noworoczny w postaci tego wydania i jestem ZACHWYCONA!!! Ocztywiście, żadnego dodatku nie znalazłam, ale i bez tego to najlepsze DVD jakie w życiu nabyłam i widziałam:) Dołączyło do mojej kolekcji "Gladiatorów": DVD, VHS i CD...:D Niedługo rodzina sie mnie wyrzeknie... Ale co tam, warto było. Oj, warto!

Ten film jest po prostu genialny, a to, że jest w wydaniu specjlanym jeszcze dłuższy, to tym bardziej mi się podoba:)

ocenił(a) film na 10
shenzee

RACJA!!!! Film i wydanie świetne!!!! Bardzo lądnie wygląda i u mnie razem z CD i VHS ;-)
GLADIATOR RULEZ!!!
Ja również jeszcze nie znalazłem dodatku... Jeszcze :-)

ocenił(a) film na 10
lady_akira

Hmm.. a ja mam od samego początku 2-płytowe wydanie.. także nie bardzo widzę sens w nabywaniu 3-płytowego..;)
Padmee, a w tych usuniętych scenach i innych dodatkach są same "Russelle", czy też można uświadczyć fragmenty z udziałem Joaquina? Bo tylko to ewentualnie zachęciłoby mnie do nabycia tych 3 płytek.. ;P

ocenił(a) film na 10
krikra

Moja recenzja Gladiatora 3DVD - zapraszam na mój blog

ocenił(a) film na 10
lady_akira

krikra w rozszerzonym wydaniu są nowe sceny z Jaquinem, na przykład moment rozstrzelania żołnierzy, którzy nie poinformowali go o tym, że Maximus im uciekł w Germani.