8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792523
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Czytałem jakiś czas po wejściu gladiatora na ekrany kin, że w filmie można było dostrzec kilka niepozornych szczegółów takich jak butelka z wodą mineralną czy adidasy na nogach jednego z niewolników. Było to, w którejś gazecie bodaj Teletygodniu i wypowiadał się na ten temat sam Ridley Scott, iż uważnemu widzowi nie szczegóły nie umkną. Udało wam się je zobaczyć.

W scenie z rydwanami kiedy jeden się wywala widac w nim butlę z jakimś gazem chyba,ale żeby wyłapać wszystkie wpadki trzeba być bardzo spostrzegawczym.

ocenił(a) film na 9
yukizake

Jakie tam wpadki... Zanim taki rydwan wjedzie na scene jest pewnie 20 razy dopieszczany i sprawdzany. Watpie, zeby przypadkowo zostawiali takie rzeczy, czy niewolnik zapomnial zdjac adidasy:)

ocenił(a) film na 10
Breadfan

oj zdaza sie to barrrrrrrrrrdzo często w wielu filmach, szczególne jest to zauwarzane w epickich filmach ponieważ są maniacy ktuży oglądają te filmy po kilkadziesiąt razy i znają je dokładniej niż sami twórcy patrz np. Władca pierścieni

ocenił(a) film na 9
Breadfan

Jak to jakie wpadki? Butla z gazem na rydwanie to jedna z najsłynniejszych tego typu wpadek. Za pierwszym razem jej sie nie zauważa ale jak zwolnić film to widać butle wtraźnie

ocenił(a) film na 10

Ja naprzykład, zauważyłam wile takich niedopatrzeń gdyż np.Gladiatora widziałam kilkanascie razy :D Np. w Troi tez jest niedopatzrnie, gdyz podczas walki w gorze leci samolot :D

ocenił(a) film na 9
olka123

To nie słyszałaś o sławnych swego czasu samolotach trojańskich??

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

serio? ale boeingów 454 nie było, gdyż Troja to starożytność, a boeingi to są z 1994r. A marke samolotu stwierdzono :p

ocenił(a) film na 9
olka123

Jak to nie było? To jedna wielka ściema, że w starożytności nie znali silników turboodrzutowych...:p

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

jasne, tym bedziej nie mówiąc o statkach, samochodach wyścigowych i latających, wieżowcach i samolotach :D:D

ocenił(a) film na 10

Są takie wpadki, ale to przez statystów. W dodatkach do gladiatora, mówili że przychodzili nawet z kolczykami w skroni i nie wyjmowali ich:P z adidasami też to mówili, a ciężko było im wszystkich pilnować.