Czytałem jakiś czas po wejściu gladiatora na ekrany kin, że w filmie można było dostrzec kilka niepozornych szczegółów takich jak butelka z wodą mineralną czy adidasy na nogach jednego z niewolników. Było to, w którejś gazecie bodaj Teletygodniu i wypowiadał się na ten temat sam Ridley Scott, iż uważnemu widzowi nie szczegóły nie umkną. Udało wam się je zobaczyć.
W scenie z rydwanami kiedy jeden się wywala widac w nim butlę z jakimś gazem chyba,ale żeby wyłapać wszystkie wpadki trzeba być bardzo spostrzegawczym.
Jakie tam wpadki... Zanim taki rydwan wjedzie na scene jest pewnie 20 razy dopieszczany i sprawdzany. Watpie, zeby przypadkowo zostawiali takie rzeczy, czy niewolnik zapomnial zdjac adidasy:)
oj zdaza sie to barrrrrrrrrrdzo często w wielu filmach, szczególne jest to zauwarzane w epickich filmach ponieważ są maniacy ktuży oglądają te filmy po kilkadziesiąt razy i znają je dokładniej niż sami twórcy patrz np. Władca pierścieni
Jak to jakie wpadki? Butla z gazem na rydwanie to jedna z najsłynniejszych tego typu wpadek. Za pierwszym razem jej sie nie zauważa ale jak zwolnić film to widać butle wtraźnie
Ja naprzykład, zauważyłam wile takich niedopatrzeń gdyż np.Gladiatora widziałam kilkanascie razy :D Np. w Troi tez jest niedopatzrnie, gdyz podczas walki w gorze leci samolot :D
serio? ale boeingów 454 nie było, gdyż Troja to starożytność, a boeingi to są z 1994r. A marke samolotu stwierdzono :p
Jak to nie było? To jedna wielka ściema, że w starożytności nie znali silników turboodrzutowych...:p
jasne, tym bedziej nie mówiąc o statkach, samochodach wyścigowych i latających, wieżowcach i samolotach :D:D