Ridley Scott osiągnął mistrzostwo tym wspaniałym, poruszającym, wyśmienitym obrazem. I takie jest moje zdanie na ten temat.
Mam baaardzo duży sentyment do tego widowiska a widziałem je przynajmniej z 6 razy. Naprawdę, pięknie wizualnie, chwytające momentami za serducho widowisko, świetnie zagrane. Russell Crowe pokazał klasę i wyśmienitą grę aktorską. Historia bardzo ciekawa, wciągająca, całość genialnie poprowadzona. Jeden z niewielu filmów, które mogę nazwać bez wahania arcydziełem. W tym przypadku nie boje się użyć tego słowa.
I niech inni myślą co chcą.
Pozdrawiam!
zgadzam się z Tobą w 100%. Film to arcydzieło. Świetny film. Muzyka mnie powaliła na łopatki.
Popieram;)) Dla mnie to również arcydzieło!
Uwielbiam takie filmy,muszę przyznać,że się na nim popłakałam...A Crowe wspaniale zagrał rolę Maximusa;D
heh.. też się popłakałam ;p Gladiator jest moim ulubionym filmem. Bardzo podoba mi się również muzyka, która dodaje filmowi uroku.
U mnie z filmów zagranicznych "Gladiator" jest na drugim miejscu,minimalnie za "Aleksandrem".
A co do muzyki,to jest świetna;D
Aleksander nie dorównuje Gladiatorowi, ale ok to twoje zdanie. Wg mnie Aleksander to nieporozumienie.
Gladiator bardzo mi się spodobał. Fajny film i przedewszystkim wciągający. Muzyczka miodzio. Aleksander niestety nie dorasta do pięt moim zdaniem. W nim jest troche dużo propagowania chomoseksualizmy.
Ja interesuję się historią i lubię czasy Aleksandra.Akcja nie toczy się w jednym miejscu.
Dlatego go wolę,ale mówiłam "Gladiator" jest również świetny.Dwa wg.mnie najlepsze filmy.