8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792487
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

....Richard Harris, Olivier Reed i Derek Jacobi-stara dobra angielska szkoła aktorstwa, pokazują prawdziwy kunszt i klasę w swoich niewielkich rolach. Szacunek.

bagrov

A zapomniałeś jeszcze o Davidzie Hemmingsie ("Szarża Lekkiej Brygady" no i genialne "Powiększenie") - jakbyś nie wiedział, zagrał zapowiadacza na arenie:)

bagrov

Heehehe a ja uważam że Russell Crowe jest best!

bagrov

najlepszy jest Joaquin Phoenix. (za krótki)

tuntyip

Oliver Reed jest rzeczywiście świetny, Harris jak zawsze trzyma wysoki poziom, a tego zapowiadacza nie lubię i nie mogę powiedziec żeby jego rola była jakoś specjalnie popisowa

ocenił(a) film na 8
leobonhart

he, a czemu go nie lubisz? hm, wedlug mnie byl wyjatkowy, cokolwiek to znaczy;)

ocenił(a) film na 8
tuntyip

tak tak;)..................................

ocenił(a) film na 8
bagrov

ja sie nie zgodze, bo w tym filmie odkrylam Joaquina Phoenixa i za te role, nalezal mu sie oskar, byl do niego nominowany, ale byl tez del Torro za Trafic:/ ja bym Phoenixowi dala:>

univer

Nie oglądałem ""Traffic"" ale oscar za tę rolę się Phoenixowi należał jak nic. Jeden z licznych błędów akademii filmowej.

ocenił(a) film na 9
bagrov

śp.richard harris najlepszy oczywiście

ocenił(a) film na 9
bagrov

Najlepszy był tekst Proxima (Oliver Reed) o "pedalskich żyrafach", jak złapał za jaja handlarza niewolników:
- Te żyrafy nie chcą się parzyć! Tylko jedzą i piją, ale się nie parzą! Sprzedałeś mi pedalskie żyrafy! Oddawaj pieniądze!
W oryginale było "You sold me queer giraffes":)