Ten film to ARCYDZIEŁO naszych czasów . Film jest przepiekny i niesamowicie wzruszajacy z cudowna muzyka . Bardzo dobrze zrobiony pod kazdym wzgladem .Jeżeli ktos negatywnie sie o nim wypowiada to osmiesza samego siebie i poprostu niezna sie na kinie .Pozdrawiam wielbicieli Gladiatora i jego wspanialej muzyki .
Racja racja i jeszcze raz racja. Z tym ze z ta historycznoscia to nie tak do konca. Ale to juz kwestia dyskusji. Tak czy siak Arcydzieło- 20/10 jakbym mogl
Podpisuję się pod pozytywnymi opiniami :).
Film piękny, wzruszający, a muzyka dobrze dobrana.
Z początku nie byłam przkonana do Russela w roli głównej, jednak po obejrzeniu film zwracam honor i muszę przyznać, ze zagrał świetnie :)
Pozdrawiam :*
Zgadzam sięz tobą w zupełności, tylko nie jest to film historyczny :) Z historią ma troche wspólnego, wiele zostało zmyślone(tak jak Szeregowcu Ryanie), ale nie o to tutaj chodzi. :) Film conajmniej wibitny :)
Ratunku!! Powiedzcie mi, napiszcie mi, co jest takie niesamowitego w tym filmie? Dla mnie to był jeden z bardziej przereklamowanych i nudnych, nadmiernie patetycznych filmów o niczym, nie wspominajać,że z prawdą historyczną było mu bardzo nie po drodze. No ale o gustach się nie dyskutuje. Pozdrawiam, szczególnie tych którzy się ośmieszają pisząc negatywne opinie o tym arcydziele.
owszem patetyczny momentami (koncowka w szczegolnosci), owszem z historia nie ma wiele wspolnego, ale nudny??? a co ja w nim widze- a bitwe i walki gladiatorow-i to mi sie w tym filmie najbardziej podoba -zafajniasta rozrywka ktora jak mowilem z prawda historyczna ma wspolnego tyle co czterej pancerni..pzdr
No to w takim razie proszę mnie uznać za ośmieszoną, bo "Gladiator" wynudził mnie setnie, by na koniec wydrzeć mi z gardła jęk rozpaczy. Durniejszego zakończenia już chyba Scott wymyśleć nie mógł.
no coż. Sa rozne gusta i gusciki. Chociaz patrzac po twojej liscie ulubionych mozna by pomyslec ze masz niezly gust w kwestii filmow. Nie chce sie spierac bo juz mialem watpliwa okazje z paroma malolatami na forum ale jezeli gladiator jest slaby a nieustraszeni bracia grimm nie no to cos tu jest nie tak:D pozdrawiam
Moje gusta nie obejmują filmów w których każe się cesarzowi wyjśc na arenę i walczyć z zawodowym gladiatorem i byłym żołnierzem w jednej osobie. Chyba temu Kommodusowi złoty wieniec za mocno głowę ucisnął...
Dokładnie nie pamiętam i proszę po mnie nie jeździć jeśli się mylę, ale odnośnie Komodusa to gdzieś tam kiedyś wyczytałem, że w rzeczywistości zginął w walce z gladiatorem. I było to jeszcze zanim miałem dostęp do internetu więc z całą pewnością źródłem była jakaś książka traktująca o historii tylko nie pamiętam już jaka i na ile była wiarygodna ;) W każdym razie jeśli to jest prawda to może powinnaś zmienić swój stosunek do filmów w których cezar wychodzi (nikt mu nie karze z tego co pamiętam) na arenę i walczy z gladiatorem. Jeśli jednak się mylę to będę wdzięczny za rzeczowe sprostowanie :)
Mylisz się, mylisz. Kommodusa najpierw otruto, ale ponieważ zaczął wymiotować spiskowcy przestraszyli się ze trucizna nie zadziała, więc dodusili go ręcznie. Kommodus umarł w łożu.
Dzięki za odpowiedź. Ale odnośnie walki z gladiatorami to zarówno polska jak i angielska wikipedia podaje że nie stronił od nich za życia. Czy na ten temat też masz jakieś informacje?
jezu skompromitowalem sie:( masz nieustraszonych pogromcow wampirow na liscie:/ no to wrzucmy braterstwo wilkow (wg. mnie miernota) no ale znowu mozna powiedziec o gustach
ke? "najlepszy film historyczny"???... bez jaj, spało się chyba na lekcjach historii co nie?
"ARCYDZIEŁO"??? jeszcze te wielkie literki;) tak samo jak Lotr albo Potc??? toż to rzemieślnicza robota fachowego rzemieślnika jakim jest Scott i tyle....
"Film jest przepiekny i niesamowicie wzruszajacy z cudowna muzyka" - tu sie zgodzę, ale wystarczy powiedziec piękny i wzruszający bez tych prze... naj... niesamowicie... cudownie... bla bla
"Jeżeli ktos negatywnie sie o nim wypowiada to osmiesza samego siebie i poprostu niezna sie na kinie" - sie nie znam, damn, sie osmieszam, shame on me... a tak serio, głupie to zdanie i do tego byków pełno, zero tolerancji dla odmiennych opinii...
Pozdrawiam wielbicieli zupy owocowej i naleśników z dżemem.