8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792466
7,6 75 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Widziałem wczoraj wielki plakat promujący premierę nowego Spartakusa. Ma być on chyba puszczany od 19 w HBO.

Wiecie coś więcej na temat tego serialu? Myślicie, że będzie taki widowiskowy jak Gladiator?

Z traileru http://www.youtube.com/user/HBOPOLSKA?blend=2&ob=1#p/a/u... wydaje się całkiem, całkiem.

truebloodclubpl

Człowieku, zapomnij. Gladiator to ikona gatunku, od jego sukcesu zapanował popyt na tego typu produkcje. Mam akurat cały pierwszy sezon Spartacusa i na pewno przesłaniem nie dorasta mu do pięt. Owszem, z odcinka na odcinek akcja się rozkręca ale o tego typu widowisku jak Gladiator to możesz jednak zapomnieć(najbardziej mnie śmieszą spodnie w tym okresie w legionach oraz tak długie tuniki u gwardzistów, że przypominają raczej coś w rodzaju średniowiecznych mnichów-rycerzy przeniesionych w czasy antyczne).Jednak każdy ma inne gusta, jeden woli chleb inny bułki. Spartacusa można obejrzeć ale do moich ulubionych filmów o tematyce antycznej na pewno go nie zaliczę.

ocenił(a) film na 8
truebloodclubpl

Jak serial ma być konkurencją dla filmu? 0_o
Ja tam widzę wieksze podobieństwa do 300 niż do Gladiatora...

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

oj ciemniak jest Alexik

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

jeżeli chodzi o Spartakusa. Oglądnąłem już pierwszy odcinek i podoba mi się bardzo. Fabuła podobna Do gladiatora Dowódca Zmuszony do zrobienia chaniebnej rzeczy zostaje strącony do kasty gladiatorów. Sceny batalistyczne a'la 300 to rewelacja bardzo mi się podoba chodź momentami nierealnie dużo krwi chociażby scena kiedy na arenie spartakus obrywatrzonkiem od toporu. Film bardzo gorąco polecam a ocenie dopiero po ostatnim odcinku

ocenił(a) film na 10
Alex_Tyler

Po pierwszym odcinku mam wrażenie, że serial całkiem umiejętnie czerpie zarówno z 300 jak i Gladiatora. I proszę nie obruszajcie się za samo porównanie do kultowego filmu jakim jest dla mnie jest również Gladiator.

Nie zgodzę się, że serial nie może konkurować z filmem. Przecież w kilku odcinkach da się o wiele lepiej zarysować postacie. Budżet pozostaje podobny co filmu a materiału jest znacznie więcej...