Nie widzialem jeszcze tego filmu. Czy to jest kolejna piękna historia kolesia ktory musi pokonac przeciwnosci losu i na koncu happy end tyle ze miejsce to Rzym? Czy to cos więcej? Bo widze ze jest na 10 mijscu w top 10 :). Doradźcie. Tylko bez spoilerow...
Myślę, że jeśli jest w TOP10 to musi coś być na rzeczy, nie uważasz? Historia, owszem, jest piękna, o reszcie możesz się sam przekonać. Jeśli znasz twórczość Ridley'a Scotta to wiesz czego ten film jest wart i na jakim jest poziomie. Mnie osobiście bardzo się podobał, obejrzałam go pierwszy raz kiedy miałam dziewięć lat i od tamtej pory jest na niezmiennej pozycji na mojej liście TOP5. Pozdrawiam i miłego oglądania życzę. Polecam, polecam i jeszcze raz polecam!
Pytanie czy warto obejrzeć jest dla mnie idiotyczne. Jeśli jeszcze tego filmu nie widziałeś to chyba nie wiesz co dobre, reżyser tego filmu to po prostu geniusz... historia Maximusa poruszy każdego
Ty jestes idiotyczny. Skad mam wiedziec czy dobre skoro nic nie wiem o tym filmie. I dlatego pytam ludzi.
Wystarczy porównać recenzje (jak widać, same pozytywne), spojrzeć na reżysera i obsadę, a także na nagrody zań otrzymane.
Jeśli chcesz obejrzeć wartościowe kino dużo lepiej wybierać pozycje z rankingu IMDB.
WARTO! Em jeśli chodzi o mój gust... to to klasyka podobnie jak Troja itd. no ale każdy lubi inne filmy ; )
Troja? Klasyka? To gówno się nawet nie umywa do Gladiatora! Parę patetycznych gadek i efekty specjalne nie wystarczą!
A więc kupiłem, obejrzałem i moja ocena jest taka:
Film zrobiony z rozmachem, niezly, jednak mnie nieczym nie zaskoczyl. Dam dziewiątkę :)
Exactly. Ja dałem 7. Ok, film dobrze zrobiony, fabuła ciekawa, ale nie było tu nic zaskakującego. Jak dla mnie to zajmuje zbyt wysoką pozycję w rankingu.
Ja go uwielbiam , dałam 10 ! Nie każdy film wywołuje takie emocje i zapada tak głęboko w pamięć.... o muzyce nie wspomne . A co do Troji to tez uważam, że to klasyk... ;] wole filmy z rozmachem, niż zgodne w 100% z historia . ,,Helena trojańska" ponoć w pełni oddaje tamte klimaty i co z tego skoro po 10 minutach ma sie ochote wyłączyć TV :|?
Zdecydowanie warto zobaczyć. Film nie jest dla mnie za bardzo nadmuchany patosem, a zarazem jest poważny i wzruszający. Świetna postać głównego bohatera.