Wykurwisty film,dlatego taka ocena,przypomina mi klimatem ''Dzień próby"a ja uwielbiam takie kinio dziwi mnie że nie ma premiery polskiej
mnie też dziwi, że nie ma polskiej premiery, bo to, że nie ma TAKIEGO filmu, to jest to kurwa skandal. nie wiem, jak ty, lecz jak dla mnie, Brooklyn's Finest jest lepszy od Dnia Próby, i to znacznie, choć Dzień Próby też jest znakomity.
A dla mnie to Dzień Próby jest zdecydowanie lepszy(10/10),ten film mnie zawiódł...
Widząc Twoje 10/10 rzucając na lewo i prawo myślę, że niewiele Ci do szczęścia Ci brakuję.Wybacz, ale jeśli takim filmom jak Weekend,Skarb narodów dajesz dychę a Piranie 3D oceniasz na 8/10 ,to słuchając Ciebie, kierując się wyborem filmu można się trochę wkurzyć przez zmarnowany wieczór.Widząc Twoje 10 za "Weekend" a innych tak samo za Listę Schindlera czy Skazanych na Shawshank można dojść do wniosku,że oceniać to se możesz lecz polecać już nie.
''oceniać to se możesz lecz polecać już nie.''
W temacie napisał wyłącznie własne spostrzeżenia i ocenę - nie polecał przecież.
Film naprawdę świetny, dałem 8/10 bo fabuła jest ciekawa i bardzo wciągająca. Bardzo dobra gra aktorska i ten fajny klimat nowojorskiej Policji. Pozdrawiam
Faktycznie fajny klimat; dziwki, broń i narkotyki ; ) tak mi się rzuciło w oczy : >
A co do filmu to bardzo mi się spodobał, wieczór mi się przedłużył i włączyłem o 2 w nocy (film ma ponad 2h) i nie usnąłem, co o czymś świadczy. Mimo to będę musiał jeszcze do niego wrócić bo początek był dość zagmatwany a późną porą nie wszystko wydaje się takie oczywiste jak za dnia. Dobre męskie kino ; d
Ja oglądałem go dwa razy,dziś właśnie odświeżyłem sobie ten film o 4 w nocy więc pozdrawiam wszystkich nocnych marków ;).
Dzień próby był jednak znacznie lepszy, ciekawszy, zwroty akcji itd a tutaj klimat może i podobny ale emocje wywołuje o wiele słabsze. Momentami nawet jest nudnawa. 5/10 jako zabijacz czasu.
Również kocham takie filmy dlatego dałem mocne 9/10 i nie rozumiem czemu taka słaba średnia i czemu tak mało głosów,przecież to film na super poziomie z świetnym klimatem i dobrym aktorstwem a tu proszę oglądała go zaledwie garstka ludzi.Pozdro
Film mógłby być genialny... gdyby nie zakończenie zrobione przez *****! Jak chłop stojący na ulicy z zamiarem zastrzelenia kogoś ( świetnie wyszkolony tajniak) nie słyszy nadjezdzającego radiowozu, w którym jest policjant co z desperacją szuka swojego przyjaciela (więc nie bawił się podchody raczej) wyskakuje i strzela bez ostrzeżenia? Miałem ochotę już wyłączyć, ale zostałem z powodu pierwszej GENIALNEJ połowy. Nie wiem i nie rozumiem dlaczego. Ale dla mnie robiły ten film dwie różne osoby, albo ktoś miał problem w życiu tworząc zakończenie