Gliniarze z Brooklynu

Brooklyn's Finest
2009
7,1 18 tys. ocen
7,1 10 1 18283
6,4 5 krytyków
Gliniarze z Brooklynu
powrót do forum filmu Gliniarze z Brooklynu

kiepski film

ocenił(a) film na 3

Może i jest w nim jakiś realizm,ale przynudza i nie ma powalającego klimatu.Dzięki temu,że aktorzy nie zagrali najgorzej-oprócz Gere da się obejrzeć!Ale ogólnie nie polecam.

ULECZKUJ

Ja go nawet nie obejrzałam do końca. Nudnawy, zdecydowanie nie dla mnie.

Hitokiri

Czekałem na ten film prawie rok... i bardzo się rozczarowałem... obejrzałem do polowy i wyłączyłem (co rzadko mi się zdarza)...

ocenił(a) film na 8
Hitokiri

no tak Hitokiri, gdzież mu do takich arcydzieł, jak chociażby "Ludzkie dzieci"... :P

ocenił(a) film na 5
ULECZKUJ

Zgadza się! Odświeżony kotlet a la Dzień próby. Ogólnie mówiąc nic nowego. Kolejny biedny policjant który musi okradać, tajniak z rozterkami oraz stary wyga który na starość przystępuje do akcji. Ogólnie nudnawo i raczej wymęczyłem film do końca. Dla mnie 5/10

ocenił(a) film na 3
ULECZKUJ

słabiutki i nudny. nie wytrzymałem do końca i włączyłem ciekawsze kino żeby nie tracić czasu.
niestety Filmweb czasami się myli w ocenach, ale na szczęście rzadko.

ocenił(a) film na 9
dzesio

Można by powiedzieć,że nie tylko filmweb myli się w ocenach,ale oceny mają to do siebie,że są subiektywne..jak jest za dużo strzelaniny to się mówi,że przesadzone,a jak jest za mało to nudny,niestety ciężko dogodzić każdemu,jak dla mnie film rewelacyjny 9/10.

ocenił(a) film na 10
flaga87

up zgadzam się, opis filmu " dramat" to raczej nie będzie tam sporo akcji. film bardzo mi się podobał ma swój klimat naprawdę z chęcią obejrzę go jeszcze raz w przyszłości. muzyka też dodaje klimatu... polecam!

ocenił(a) film na 8
bulka29

Film dobry. Największy dylemat to miał Tango, sprzedać swojego ziomka czy dostać awans. Dobrze zagrał go Cheadle. Dziwie się, czemu nie było Brooklyns ..... w zestawieniach box office. Training day swego czasu zarobił ponad 100 mln $ w USA.

ocenił(a) film na 8
dzesio

może jakieś konkretne argumenty Nieomylna Wyrocznio filmwebowa ? Szkoda, że tacy "znawcy" jak ty tak skutecznie ciągną w dół ocenę tak dobremu filmowi...

użytkownik usunięty
laik_filmowy

Zgadzam sie z laikiem. Film byl swietny. Jak napisalem w innym komentarzu dotyczacym Pride and Glory - lkudziom ktorzy umieja ogladac tylko proste rozrywkowe produkcje ze strzelaninami poscigami transformacjami bla bla - mowimy NIE!!! Film mial genialny klimat. Skupial sie nie na rozpierdylaniu wszystkiego dookola ale na postaciach z ktorych kazda przezywala jakis osobisty dramat.

ocenił(a) film na 3
laik_filmowy

są ludzie którzy lubią filmy dla policyjnych psychoterapeutów ale ja się do nich nie zaliczam.
często jest tak, że ja zachwycam się nad jakimś filmem skandynawskim, a obok ktoś sypie gromy że nuda, nieciekawy itd. ja rozumiem, że nie każdy lubi klimat filmów skandynawskich.
tylko z reguły było tak, że ocena filmwebu pokrywała się z moimi odczuciami, a w tym przypadku tak nie jest. wręcz zupełnie przeciwnie. gdyby miał 5-6, czyli tyle na ile zasługuje to pewnie w ogóle bym go nie tknął.

ocenił(a) film na 7
ULECZKUJ

Szału nie ma :). Niemniej jednak oglądało się przyzwoicie, chociaż czasami przynudza i czeka się na dalszy rozwój akcji. Dałem 7/10.

użytkownik usunięty
ULECZKUJ

ULECZKUJ , skoro dajesz 10/10 Najlepszym z najlepszych i Wściekłym pięściom, to faktycznie ten film nie jest dla ciebie.

ocenił(a) film na 7

Film jest dobry, chociaż rzeczywiście nie wprowadza żadnej rewolucji. Odniosę się natomiast do Twojej wypowiedzi, iloczyn: Brooklyns Finest to doskonale zrealizowana jednorazówka. Do Najlepszych - pomimo oczywistych wad - można powracać wielokrotnie.

ULECZKUJ

Ja również lekko się rozczarowałem. Nie twierdzę że jest kiepski ale "Dzień Próby" o niebo lepszy.
5/10

ULECZKUJ

ja się tam nudziłem ale obejrzałem do kocza bez rewelacji