Film ogólnie dobry ale jak to było w części pierwszej tak i tu walka finałowa to totalna
porażka i jakieś nieporozumienie. Tyle czekać na taki "szybki finał"?
dokładnie a potem sie niektórzy użytkownicy dziwią , duże zróżnicowanie w ocenach jedni dadzą 4 inni 7 , a co do Darka00 to jeżeli mówisz ze film jest słaby to powinieneś dać 3 wg skali ocen... a jesli film jest taki sobie to dajesz 10? to co w przypadku filmu który uważasz za rewelacyjny , nie ma takiej oceny najwidoczniej...
na całym filmwebie oceny są zawyżone o jakieś 2 punkty... chociaż trzeba też wziąć pod uwagę że ludzie są idiotami i tak np. Ktoś obejrzał Ojca Chrzestnego i dał mu 1 bo mu się nie podobał... a chwilę potem oglądał Legalną Blondynkę i dał 10/10 dlatego... to są ludzie z syndromem "tylko 1/10 i 10/10" jak sie nie podoba to 1 a jak podoba 10.
W 100% nie można sugerować się ocenami na żadnym portalu.
Dokładnie tak ice. Ja dałem 9, bo lubie takie filmy i sie podobał mi, ale jak Starcie Tytanów, film na kila razy, a nie na wiele razy. Ale dobry jak swój poprzednik i podobny jakościowo, fabularnie, czasowo także, myslałem że będzie trwać dłużej. Ale jest ok ;)
A Ojca Chrzestnego jeszcze w jak zyje nie oglądałem, (dziwne wiem:) Każdy mówi że to klasyka i że są jeszcze 2 części, więc czas zapolować w necie i obejrzeć, bo gangsta też lubię ;D
Wracając do Gniewu, zgadzam się Darek00, finałowa walka pozostawia niedosyt i spodziewałem się większej jatki akcji. Mogło by być lepiej.
Ja obrałem taktykę że filmy oceniam obiektywnie... czy mi się podobał czy nie. Ale jeśli coś wyjątkowo do mnie trafia to zawyżam ocene ale stawiam przy niej znaczek "ulubione" i tak np. takie Battle Royale które jest mocnym kinem klasy B dostało zawyżoną ocenę ale za to że wyjątkowo przypadło mi do gustu
ja też cie zrozumiałem , sry ale nie przeczytałem dokładnie i mi testosteron skoczył ;p
Nie wiem czy zauwazyliscie, ale naprawde trudno przegapic to bo powtorzylo sie z pierwszej czesci. kiedy to finalowy, ze pozwole sobie go nazwac 'boss' wychodzi 30 min a glowny bohater, chodzi mi o Perseusza, roznosi go w 3 min. skoro taki szybki jest, mysle, ze jesli powstanie 3 czesc, bez problemu Najman moglby wystapic tam w roli najgorszego. film zdecydowanie gorszy od 1, ale bez tragedii. spodziewalem sie czegos wiecej po pierwszej czesci, ale nie narzekam.