PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568226}

Gniew tytanów

Wrath of the Titans
2012
6,2 81 tys. ocen
6,2 10 1 80650
5,0 24 krytyków
Gniew tytanów
powrót do forum filmu Gniew tytanów

A więc ta część podobała mi się o wiele bardziej niż jedynka jednak niestety jest dużo
minusów. Walka Perseusza z Aresem wiała straszną nudą a to dlatego że wykonana była
według wzoru jak w każdym innym filmie. Zły walczy z dobrym, dobry nic nie może zrobić
złemu, zło ma ogromną przewagę, prawię odnosi zwycięstwo i w ostatnim momencie
SURPRISE ! Dobry wygrywa. Straszna tandeta. Co mnie jednak pozytywnie zaskoczyło to
efekty. Naprawdę na niezłym poziomie. Broń Aresa jak i ataki z niej wykonywane zrobiły na
mnie największe wrażenie w tym filmie. Naprawdę genialna sprawa. Tak samo jeżeli chodzi
o odrzuty Zeusa i Hadesa. Zresztą zawsze lubiłem ten efekt odrzucania najbardziej. Mimo
wszystko moim zdaniem ten film jest stworzony według wzoru jak większość tego rodzaju
filmów. Szkoda bo mogli nieco zmodyfikować pewne momenty, bardziej się postarać i
wyszłoby coś lepszego jednak tragedii nie ma. A no i plus za nieśmiertelnego pegaza któremu ogień i lawa niestraszne ;)

ocenił(a) film na 8
mejki

Bardzo fajnie się oglądało, co do walki tych bogów to chyba chodziło oto aby pokazać ich bardziej ludzki i dobrze bo nie przegięli z efektami. W dodatku Sam w końcu zagrał należycie ;)

Dobrze gdyby powstała jakaś 3 część.

ocenił(a) film na 7
sokoleokoo2

Ale ty wiesz że 3 powstaje i już za 2 lata wchodzi do kin.

adrian229

Nic pewnego. Taki miał być pierwotny zamiar, jednak ostatnie wzmianki o tym były w listopadzie ubiegłego roku i od tego czasu cisza. Osobiście to szczerze powątpiewam czy powstanie trójka.

ocenił(a) film na 8
adrian229

naprawdę? ale fajnie!

ocenił(a) film na 7
Agness_92

No tak powiada filmweb ale co do wielu filmów się milił więc nic pewnego jak powiedział kolega(koleżanka) Nevler.