PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568226}

Gniew tytanów

Wrath of the Titans
2012
6,2 81 tys. ocen
6,2 10 1 80650
5,0 24 krytyków
Gniew tytanów
powrót do forum filmu Gniew tytanów

Dobry film! Szybka akcja, napięcie i efekty. Lepsza część niż pierwsza. Polecam obejrzenie w 2D.

ocenił(a) film na 8
Marek84

Zgadzam się, lepsza część niż pierwsza. Chociaż na kolana nie padłem to film bardzo dobry

ocenił(a) film na 6
Marek84

Ja polecam oglądanie tylko w 3D (jak dla mnie to główny atut GT). Tylko czy naprawdę na bazie mitologii greckiej nie można zrobić przyzwoitego scenariusza, do towarzystwa dla tych wszystkich scen sieczki?

el_jefe

Nawet powinni coś zrobić! Mają tyle kasy, więc mogliby się postarać

ocenił(a) film na 5
Marek84

Oni wychodzą chyba z założenia, że jeśli film będzie miał ciekawą, wielowątkową, zaskakującą w wielu momentach fabułę, to przeciętny nastoletni Amerykanin, który nie ma pojęcia, gdzie na mapie leży Grecja, nie zrozumie filmu i kumplom swojego pokroju powie, ze było jak na lekcji historii w szkole średniej - tzn. nuda, tylko te efekty ratują film, ale nie warto oglądać bo ma się skojarzenia ze szkołą.
Przecież ta mitologia ma tyle różnych możliwości, że materiału jest pewnie więcej niż na 100 różnych produkcji, a oni w ciągu jednego roku robią dwa filmy o prawie identycznej fabule, w dodatku prostej jak budowa cepa. Nie potrafię ogarnąć jak można być aż takim debilem.