PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568226}

Gniew tytanów

Wrath of the Titans
2012
6,2 81 tys. ocen
6,2 10 1 80650
5,0 24 krytyków
Gniew tytanów
powrót do forum filmu Gniew tytanów

Film jest całkiem niezły -ale i tak nadal czegoś temu filmowi brakuje ........

ocenił(a) film na 7
ralera

Zgadzam się z tobą, czegoś mi tu brakowało, reżyser przede wszystkim włożył w ten film duże sumy pieniędzy ale nie włożył w niego serca. Muzyka była dobra, obsada, walki w filmie też interesujące były ale ogólnie cały schemat filmu średni. Fabułę trochę lepszą mogliby wymyśleć i film by był bardzo dobry; na miejscu reżysera bardziej rozbudowałbym całą akcję filmu.

ocenił(a) film na 9
Miqs122

Nie ma filmu, który każdego by zadowolił pod każdym względem. Zawsze znajdzie się ktoś komu coś się nie spodoba.

ocenił(a) film na 7
love1_2

Masz rację. Jednych zadowoli film gdzie dominują przede wszystkim: duża ilość efektów specjalnych, prosta fabuła oraz oczywiście obraz w 3-D, a widzów o wyższych oczekiwaniach to nie zadowala. Nie myśl, że nie lubię efektów specjalnych oraz 3-D oraz że nie spodobał mi się w ogóle ten film ale prostota tego filmu naprawdę aż poraża i według mnie to jest tylko film typu: obejrzeć i zapomnieć.
W skrócie: Perseusz dowiaduje się o wielkim niebezpieczeństwie, wyrusza w krótką banalną podróż: bierze 2 osoby z tego samego miejsca, one go doprowadzają szybko do kolejnej osoby, zanim dojdzie do walki finałowej spotka kilku przeciwników i tyle.
Według mnie film jest rewelacyjny wtedy gdy jest bardzo dobrze wykonany oraz gdy możesz coś z niego wywnioskować( film daje ci do myślenia) i jedyne do czego można się wtedy przyczepić i co ludzie robią to: gatunek filmu. Nawet z bdb filmów akcji można coś wynieść.

ralera

Ja dla mnie, film zrobiony z dużym rozmachem. I zrobił na mnie większe wrażenie aniżeli John Carter (jeśli chodzi o film IMAX-owy).