Niestety efekty specjalne i fajne sceny rozmaitych walk nie uratowały tego filmu.
Scenariusz napisany po najmniejszej linii oporu - słabe teksty i fabułka jak bibułka.
Aktorzy grają jak mogą , ale też nie najlepiej wypadają gdy w usta wciskają im takie pierdoły.
Reżyserska porażka bo film jest patetyczny jak opera i ciągnie się momentami jak serial Wenezuelski.
Love story jeszcze gorsze.
Efekty i monstra się bronią , niestety sceny są często komponowane tak ,że jest dużo na ekranie tylko kompletnie nie wiadomo czego?
Liczyłem chociaż na jatkę rodem z GOW, ale niestety postaci są kiepskie i gra komputerowa bije ten film na ryj.
Wszystko prócz efektów jest zwyczajnie średnie lub poniżej normy.
No i dostałem klapsa bo efekty specjalne to nie wszystko, a zawsze sądziłem ,że jak są świetne to film przynajmniej ósemkowy.
temu daję tylko 5/10
Do kawy w domu można, ale do kina odradzam. Gdzie to 3D do cholery???!
faktycznie...ten film tylko dla 3D i moze 2-3 smiesznych tekstów/akcji. Bylem na tym w kinie...za free bo za kase by mi było szkoda ;D
Dokładnie..
Jestem fanem GOW tutaj jak piszesz opera..
Efekty były tylko na końcu jak Kronos powstawał,jednak jak już Perseusz dolatywał na koniku to myślałem że to lata 70"
Bardzo nudny i bez iskry..
5/10 to i tak jestem łagodny..
3D nie było..
Racja efekty były tylko na końcu... Masakra co za pierdoły opowiadasz , chyba inny film oglądaliśmy. Akurat na efekty specjalne narzekać nie można . Świetnie zrobione trolle , chimera , Tartar, demony itd . Film do obejrzenia tylko w kinie w domu pewnie by mi się średnio podobał.
trole,chimera tartar itd no a co itd?? denony ja cie proszę obraz sciemniany i tyle syfu rzucone na ekran na raz by ukryć niedoróbki
No a jak perseusz dolatywał do kronosa to myślałem że się zleje..jak w produkcjach z lat 70
No z jednym się z Tobą zgodze,jeśli ktoś chce to zobaczyć to tylko w kinie.
Bo w domu to będzie makabra x2
Aaaaaaaaaaaa już wiem co przypominała mi ta scena z lecącym pegazem...dokładnie jak E.T lecący na rowerze...identyko.
Dokładnie Trailer zachęcał, że będzie to wielkie WOW, a okazało się, że film jest taki sobie.
Po tym jak zobaczyłam Starcie to nie byłam zachwycona- głównie ze względu na bardzo średni scenariusz. Po obejrzeniu zwiastunu Gniewu stwierdziłam, że jest on lepszy niż pierwsza część i myślałam, że wypadnie lepiej.
Fabuła tak samo żenująca- GOW to mistrzostwo.
Efekty też leżą.
Ogólnie Starcie 4/10, a Gniew 5/10.
Właśnie sam się zastanawiam jak to jest że część osób mówi że lipne efekty a część że dobre
Wydaje mi się że zależy od kina jak dobre będzie 3D
Hamerykańscy krytycy jadą po filmie ostro,ale przyznają, że efekty specjalne robią wrażnie, więc ktos tu kręci.
"krytycy jadą po filmie ostro" - jak po prawie każdym "nieambitnym" filmie. A efekty robią wrażenie nawet jeśli komuś się nie podoba całość.
efekty zajebiste nie wiem jak można powiedzieć że leżą (no chyba że jest się z przyszłości )
Prawdopodobnie w kinie założył okulary przeciwsłoneczne zamiast tych 3D. No ale na to już nic nie poradzimy. Ciekaw byłem właśnie Twojej opinii o filmie. Ja byłem w IMAXie, efekty urywają dupę, całość wg mnie zajebista i lepsza od jedynki, poprawiono chyba każdy możliwy aspekt.
SPOILER---SPOLIER---SPOILER
Jedyna rzecz która mi się nie podobała to zakończenie. Zeus umiera, Hades traci moc i staje się człowiekiem. Po wygranej bitwie powinni wrócić do sił i przeżyć, w końcu to są Bogowie. A tutaj tak łatwo dają się wykańczać. Dlatego mnie to trochę rozczarowało. Co sądzisz?
Dokładnie od jedynki z dziesięć razy leprze wszystkie minusy jakie dla mię miała jedynka zostały usunięte np:
-w jedynce bogowie siedzieli -tutaj chodziarz jest ich mało to pokazują na co ich stać,szkoda że tracą moc i umierają.
-jest dużo nawiązań do mitologi jak ktoś czytał i zna na pamięć (tak jak ja )na pewno je zauważy .
potem napisze coś dłuższego na temat nawiązań do mitologi i samczyków w filmie .
Najlepsza scena jak dla mię to ta w której Hades przychodzi do konającego Zeusa, aby mu wybaczyć potem przekazuje mu cząstkę mocy .
I rozmowa dwóch wielkich bogów bezcenna :
-Nie jesteśmy już młodymi Bogami .
-Pora pokazać ostatni raz na co nas stać.
I bezcenna scena walki tych dwóch bogów ,idących i bez problemu pokonujących Demony.
10/10 Za to że zobaczyłem Zeusa miotającego pioruny w Kronosa ,zawsze chciałem to zobaczyć na dużym ekranie (często o tym pisałem i się doczekałem). Oraz za to że seria " ....of the tiatns" pod względem motywu mitologicznego w kinie jest moim faworytem.
Zgadzam się w 100%. Co prawda nie jestem aż takim znawcą mitologii ale też zauważyłem dużo nawiązań, co jest dowodem na to że twórcy nie tylko "rzucili okiem na streszczenie" tak jak tutaj niektórzy piszą. Jak będziesz mial chwile to je wypisz, chętnie przeczytam :)
Scena o której mówisz jest chyba najlepsza w filmie. Aż dziw bierze że w takiej chaotycznej rozwałce (w pozytywnym sensie) można zamieścić tak emocjonalną i budującą scenę. Ich rozmowa o "przebaczaniu" przypomniała mi "Listę Schindlera" (jeśli oglądałeś tamten film może zczaisz o co mi chodzi ;P) Wciąż nie mogę przeboleć że ci Bogowie tak skończyli. Przecież jeśli zrobią następną część, to się będą i tak musieli wskrzesić, bo to przecież główne postacie... Film i tak gniecie dupsko i na pewno pójde jeszcze do kina przynajmniej raz.
Ja na pewno kupie wersje DVD i to rozszerzoną . Z całego filmu tą scena po seansie chodzi mi cały czas po głowie szkoda tylko że, zabrakło w niej Posejdona było by fajnie zobaczyć wielką trojkę walczącą razem jak przed wiekami . Szkoda że z ginęli kto wie może w trojce ich ożywią lub odrodzą się w innych ciałach sam Hades nie wiedział co stanie się z nimi po śmierci wiec było by dobrym rozwiązaniem aby odrodzili się w innych ciałach .
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem odtwarzacza blu-ray, dlatego też dokonam adekwatnego zakupu ;). Ale wcześniej wybiorę się jeszcze 1-2 razy do kina. Trzecia cześć raczej powstanie, czytałem gdzieś jakieś ploty że być prequelem z samymi Bogami (najlepsza opcja), a gdzie indziej że ma być sequelem z Agenorem jako głównym bohaterem, czy coś w ten deseń, jeszcze gdzie indziej - że ma się zwać 'Return of the Gods' itp. Prawdopodonie za dwa lata się dowiemy.
Ja bym osobiście chciał zobaczyć prequel jak Zeus Hades Posejdon pokonują swojego ojca .
Nie, mózg mi nie leży. Może w paru chwilach pomyślałam, że efekt 3D jest fajny, takie jest moje odczucie.
Chociaż znawcą od efektów specjalnych nie jestem, ale te np. w transformers 3 mi się o wiele bardziej podobały.
Od początku filmu miałam wrażenie, że z efektem 3D jest coś nie tak- może dziwna wersja w kinie, coś z okularami, nie wiem. W paru momentach był fajny. Efekty specjalne może nie były jakieś złe, ale też nie były najlepsze. Momentami super.
Hm, jesteś dziewczyną, przepraszam. Powinnas przejść sie do IMAXu, bo film tam a film w "standardowym" formacie to niebo a ziemia. 3D było chyba najlepsze od czasu 'Avatara', a filmów widzialem sporo - w wiekszosci była to beznadziejna konwersja z nieostrymi scenami akcji i przyciemnionym obrazem. O efektach samych w sobie nie będe mowił, bo nawet down z wodogłowiem zauważyłby, że są maksymalnie dopracowane.
Żałuję, ale nie mam takiej możliwości. Dokładnie właśnie tak wyglądało 3D w moim kinie - przyciemniony obraz i nieostre sceny akcji momentami. Nie wiem jak to możliwe.
Zdziwiłbyś się. Moje koleżanki dziwią się, że zwracam w filmach uwagę na reżyserię czy muzykę- ja się zastanawiam jak można na to nie zwracać uwagi. Więc tym bardziej przeciętni odbiorcy nie zwracają uwagi na efekty specjalne.