PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568226}

Gniew tytanów

Wrath of the Titans
2012
6,2 81 tys. ocen
6,2 10 1 80650
5,0 24 krytyków
Gniew tytanów
powrót do forum filmu Gniew tytanów

Oczywiście macie prawo uważać inaczej ale film jest słaby , poniżej przeciętnej...można iśc na cos takiego do kina jesli w repertuarze jest kloss i królewna śnieżka :-/
Wstawki 3 D nie robią specjalnego wrażenia , szczerze mówiąc lepsze wrazenie zrobiła na mnie zapowiedź titanica w 3D .
no i do tego sama ....Głupia Wręcz Fabuła . W mitologii jesli dobrze pamiętam ....gdy syzyf uciekł z Tartaru i uwieził Hadesa Ludzie przestali być śmiertelni .
Dlaczego więc Perseusz pokonał boga wojny w walce ? Wg mnie nie powinno dać się zabić boga wojny w walce ....a co najwyzej podstępem .
Kolejna rzecz - Chronos - co za bezmózgie yeti ! wychodzi se z Tartaru taki wyrośnięty ciastek i coś od nich chce ! jego facjata i zachowanie wskazuje że przez ostatnie tysiąc lat zarzucał niezłe kwasy na klaser :D
Sytuację Ratuje Odrobinę Zeus z Hadesem ale wstawek z nimi jest zbyt mało !
Brak dramaturgii , brak czegokolwiek . jest tylko Efekciarstwo . Czułem się jakbym nagle zaczął grać w World of Warcraft .
moja ocena to 4/10 . Film jest do obejrzenia ale ewentualnei w kinie i do tego w 3D ...inaczej...nie ma sensu tego wogóle oglądać .

ocenił(a) film na 6
Mihail85

Ares zginął ?

grand19_19

SPOILER---SPOILER---SPOILER
Większość Bogów w filmie rozsypała się w pył (tak jakby zginęli). Ares też.

ocenił(a) film na 6
nevler

Szkoda ale i tak wybiorę siędo kina :)

grand19_19

No szkoda, dlatego zakończenie mnie trochę rozczarowało, że Bogowie tak kończą. Ale jeśli chcą zrobić kontynuację to i tak będą musieli ich wskrzesić bo to przecież główne postacie.

ocenił(a) film na 6
nevler

Hefajstos fajnie się prezentował w filmie? Nigdzie na zdjęciu go nie widziałem.

grand19_19

Bardzo fajnie. Dużo osób twierdzi że to najlepsza postać (chociaż jest dość krótko). Zabawny i zajebiście zagrany :)

ocenił(a) film na 6
nevler

Już znalazłem zdjęcie

grand19_19

Sporo zdjęc jest na imdb w galerii (jego też)

grand19_19

Tak Ares Zginął mimo ze miał najwiecej siły fizycznej ze wszystkich bogów :D

Mihail85

Kloss był lepszy, przynajmniej zaciekawił i nie był nudny.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Zwłaszcza efekty były nudne...Można widzieć w czym Kloss był lepszy, zapewne lepszy bo polski

nevso

Fabuła była ciekawsza, a sam film był przyjemny. Polacy robią przeważnie ścierwo, Kloss był niezły.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Ale jak pewnie (nie)zauważyłeś w gniewie nie chodzi o fabułę tylko o przepych i efekty. To typowy film na piątek. Ja tam intelektualniejsze filmy wole zostawiać na domek, a rozrywka to kino, koledzy i popcorn. Jak ktoś już pisał, są filmy nastawione na treść albo na formę. Ten zdecydowanie na to drugie.

nevso

Z tym, że ten nie dostarczył mi nawet rozrywki, bo efekty były o wiele lepsze chociażby w (i tak żałosnym) Transformers 3. Dobre filmy, które nie mają fabuły, ale miło się je ogląda, to np. to co ostatnio wydaje Marvel. Ten film to strata pieniędzy. Na film były 4 akcje, z których tylko 1 była efektowna. Żenada.

ocenił(a) film na 7
Mihail85

"Kronos - co za bezmózgie yeti ! wychodzi se z Tartaru taki wyrośnięty ciastek i coś od nich chce ! jego facjata i zachowanie wskazuje że przez ostatnie tysiąc lat zarzucał niezłe kwasy na klaser :D" zajebisty tekst lepiej bym tego nie ujęła.
Film dostał by ode mnie dużo gorszą ocenę gdyby nie efekt 3D który momentami był niezły i to, że te zajebiście sztuczne i patetyczne sceny w drugiej połowie filmu, wywołały u mnie atak śmiechu który nie tylko rozbawił moich znajomych którzy byli ze mną na seansie ale resztę sali (taką mam przynajmniej nadzieję), a śmiech ten nie schodził z moich ust do późnego wieczora za każdym razem jak przypomniałam sobie jakąś scenę z wiadomego filmu. Moim osobistym zdaniem poprzednia część była trochę lepsza przynajmniej kraken nie wyglądał jak "przerośnięty ciastek"

ocenił(a) film na 10
kasiak1987

Powtarzasz się, nie rób złej renomy trollom...

nevso

TROLLOM? - trolololololo !!!! http://www.youtube.com/watch?v=gkfVdrtLcRs

Mihail85

Ja obejrzałam ten film wczoraj, spodziewałam się efekciarstwa, barwności i licznych scen walk, ale czegoś mi w tym firmie brakowało. Efekty w 3D niespecjalne, barwy i zdjęcia-bardzo dobre, sceny walk takie sobie. Zakończenie jałowe. "Bogowie i herosi" zdecydowanie lepsi.

ocenił(a) film na 10
wampiXX

Lepsi dla 12 latków :)

nevso

Mam trochę więcej, a i tak bardziej mi się podoba;)