PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=568226}

Gniew tytanów

Wrath of the Titans
2012
6,2 81 tys. ocen
6,2 10 1 80650
5,0 24 krytyków
Gniew tytanów
powrót do forum filmu Gniew tytanów

nie polecam. pierwsza część miała jeszcze klimat i podjęła próbę wciągnięcia widzów w jakąś intrygę. nie było to dzieło wybitne, ale sequel wypada o wiele gorzej. mało bogów, tytan raptem jeden, scenariusz pisany na kolanie, spłyceni do granic możliwości bohaterowie. przewidywalność, nuda i brak rozmachu pierwszej części. niby jest jakaś bitwa, ale co to za bitwa? 2 okopy na krzyż. efekt 3d dupy nie urywa, aczkolwiek nie jest taki zły. brak zwrotów akcji, mało śmieszne żarty, kilka wątków dodanych absolutnie na siłę, hades jako kompletna pipka. 3/10. nawet "boski" liam nie pomógł.

ocenił(a) film na 7
toperzniet

Można wiedzieć gdzie to widziałeś co ?!?!

ocenił(a) film na 3
theobiwan585

wczoraj o 20 na pokazie przedpremierowym w multikinie ursynów (warszawa).

użytkownik usunięty
toperzniet

A to najpierw trzeba obejrzeć pierwsza czesc? Pytam, bo nie mam zielonego pojęcia co i jak a chciałam obejrzeć ten film :)

ocenił(a) film na 3

nie trzeba oglądać wcześniejszej części. aczkolwiek obejrzenie z pewnością nie zaszkodzi :P idzie się połapać, szczególnie jeśli zna się mitologię grecką.

użytkownik usunięty
toperzniet

Czyli pierwsza i dryga czesc nie sa jakos powiazane ?

ocenił(a) film na 3

właściwie tylko bohaterami. w obu filmach historie są zamkniętą całością. ta z drugiej części dzieje się wiele lat po pierwszej.

użytkownik usunięty
toperzniet

ok mniej wiecej rozumie, tylko z to mitologia, to juz chyba bedzie problem, ale.....obejrze z ciekawosci :D. Dzieki

ocenił(a) film na 5
toperzniet

jak gniew tytanów będzie chociaż trochę lepszy od pierwszej części( o co nie trudno) to będę zadowolony ;)
Mam tylko nadzieję że będzie to film z porządnymi efektami 3d(bo w pierwszej części to raczej była konwersja do 3d) i z fabułą chociaż trochę bardziej przemyślaną niż w jedynce.
Jedynkę oceniłem na 5/10, zobaczymy czy druga część będzie lepsza

ocenił(a) film na 3
Filmaniak

przemyślanej fabuły się nie spodziewaj. efekty spoko, ale widziałem lepsze. kilka scen przygotowane specjalnie pod 3d więc nie jest to żadna konwersja. ale te kilka scen to właściwie wszystko. reszta to ból głowy i ciemny obraz.