nie polecam. pierwsza część miała jeszcze klimat i podjęła próbę wciągnięcia widzów w jakąś intrygę. nie było to dzieło wybitne, ale sequel wypada o wiele gorzej. mało bogów, tytan raptem jeden, scenariusz pisany na kolanie, spłyceni do granic możliwości bohaterowie. przewidywalność, nuda i brak rozmachu pierwszej części. niby jest jakaś bitwa, ale co to za bitwa? 2 okopy na krzyż. efekt 3d dupy nie urywa, aczkolwiek nie jest taki zły. brak zwrotów akcji, mało śmieszne żarty, kilka wątków dodanych absolutnie na siłę, hades jako kompletna pipka. 3/10. nawet "boski" liam nie pomógł.
A to najpierw trzeba obejrzeć pierwsza czesc? Pytam, bo nie mam zielonego pojęcia co i jak a chciałam obejrzeć ten film :)
nie trzeba oglądać wcześniejszej części. aczkolwiek obejrzenie z pewnością nie zaszkodzi :P idzie się połapać, szczególnie jeśli zna się mitologię grecką.
właściwie tylko bohaterami. w obu filmach historie są zamkniętą całością. ta z drugiej części dzieje się wiele lat po pierwszej.
ok mniej wiecej rozumie, tylko z to mitologia, to juz chyba bedzie problem, ale.....obejrze z ciekawosci :D. Dzieki
jak gniew tytanów będzie chociaż trochę lepszy od pierwszej części( o co nie trudno) to będę zadowolony ;)
Mam tylko nadzieję że będzie to film z porządnymi efektami 3d(bo w pierwszej części to raczej była konwersja do 3d) i z fabułą chociaż trochę bardziej przemyślaną niż w jedynce.
Jedynkę oceniłem na 5/10, zobaczymy czy druga część będzie lepsza