PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118497}

Gnijąca panna młoda

Corpse Bride
2005
7,5 237 tys. ocen
7,5 10 1 236804
7,3 49 krytyków
Gnijąca panna młoda
powrót do forum filmu Gnijąca panna młoda

Jedyne co mi się podobało to gotycki klimat, ale to za mało by określić tą bajeczkę mianem chociażby przeciętnego filmu.Gagi jak dla mnie mało zabawne, a wtrącane w fabułe pioseneczki dobiły mnie całkiem.No nie podobało mi się chociaż lubię wcześniejsze dokonania Tima Burtona...

ocenił(a) film na 10
Ready2

Niestety trudno mi uwierzyć w sympatię do wcześniejszych dokonań Burtona, przy braku wyczucia dla czystego czarnego humoru. Film był piękny i zabawny, a to, że nie zrobiono z niego "Shreck'a 5", przy całej sympatii dla ogrów, dobrze mu zrobiło.

ocenił(a) film na 1
mintoos

Jak nie chcesz to nie wiesz, ale Sok z Żuka, czy Marsjanie Atakują buły dla mnie mistrzostwem świata, ale to był dobry czarny humor, a nie jakiś jak dla mnie mało zabawny muzikal...

ocenił(a) film na 10
Ready2

Z gustami się nie dyskutuje;-) Mi tam "Gnijąca panna młoda" się podobała. A swoją drogą, wymienione przez kolegę filmy rzeczywiście perełkami czarnego humoru były;-). "Gnijąca" jest po pierwsze animacją, czymś w rodzaju "Króla Lwa" dla "trochę" starszych "dzieci". Burton bawi się gatunkiem nie wychodząc poza jego ramy. Jeśli się koledze nie podobała "Gnijąca", nie radzę oglądać "Nightmare before Christmas", w którym Burton maczał palce, - też się nie spodoba.

ocenił(a) film na 10
Ready2

może faktycznie za dużo piosenek,stykła by tylko 1 i by był ok,no ale pomijając to, film jest superi obejrzałambym go jeszcze raz