ulubiony film wszystkich dzieciaków, oglądających teleranek na początku lat 70tych. Nikt nie pamieta? ;)
Świetnie to pamiętam. Nigdy nie zapomnę jak pan policjant wjechał swojemu szefowi łódką na wypieszczony trawnik. :D
Ja niewiele oglądałem, bo rodzice zapisali mnie na półkolonie i sporo odcinków potraciłem. Bo był to serial, na którego początku leciała piosenka: Ja jestem Danek uuuu, największy samochwała i największy smok. A tytuł serialu to był gość ze Smokolandii i dziwi mnie to, że tutaj podana jest wersja oryginalna, przez co miałem spore kłopoty z dotarciem do informacji o nim.
A ja poza Polską nazwą w ogóle nie pamiętam tej bajki. Nazwę znam bo jak byłam mała i miałam katar który nie dał się wyamarkać to mama zawsze mówiła - chodź, zrobię Ci smokofilomidanka. Skręcała kawałek chusteczki i wkładała mi do nosa.
Teraz też mam taki katar i siedzę ze Smokofilomidankiem. :D I się właśnie zastanawiałam że przecież skądś ta nazwa musiała się wziąć. Wygooglałam i tak tu trafiłam.
Chętnie obejrzałabym więcej.
jm1964 jesteś geniuszem❤ to był mój ulubiony film, wydaje mi się, że był emitowany w czasie zimowiska...
smokofilomidanek tak pamietam ten film to bylo chyba w 1970 roku teleferie tdich prowadzil hubert antoszewski ja jestem danek uuuu najwiekszy samochwala i najwiekszy duch na swiecie
smokofilomidanek czyli niewidzialna prez nas banka mydlana o ktora glowa uderzali przechodnie teleferie o ile pamietam rok 1970 a kto pamieta to cos to mi sie nie podoba gdzie sa moje rogi oba te dzieci ktore to wspominaja to dzis ponad szescdziesieciolatkowie ale ten czas szybko leci a wydaje sie jak by to bylo wczoraj