PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35453}

Godzilla

Gojira
1954
7,0 5,8 tys. ocen
7,0 10 1 5827
6,8 16 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Jutro rzekomo na Polsacie, ale nie wiadomo, czy to oryginał, czy ta wersja amerykańsko/japońska z 56'.

ocenił(a) film na 10
karol9_16

Ta druga, na 100% bo leci tam od jakis 5lat, odkąd ukazała się u nas na DVD. Już mówiłem wiele razy, więc ręczę głową, że to będzie ta z 56. Za pierwszym razem sam się naciąłem...

Goro_Gondo

Ech, to nawet nie będę czekał.

karol9_16

Warto zarywac nocke ?

deconstramus

Ja mam dekoder z możliwością nagrywania.Nagrałbym sobie go, a kiedyś, w wolnej chwili bym obejrzał.
Przeciwko zarwanym nockom, nigdy nic nie miałem, gorzej, że leci na Polsacie z reklamami.Jednak odkąd mam ten dekoder, to filmy nagrywam, a potem reklamy przewijam.

karol9_16

Nagrywanie mam zajete dzisiaj przez Blade 2

użytkownik usunięty
deconstramus

Według telegazety to będzie ta wersja z '54... pełny tytuł się zgadza, reżyseria i obsada też... przekonamy się za pół godziny...

Nigdy nie oglądałem oryginału, ale chyba to jest ta amerykańsko-japońska wersja.

użytkownik usunięty
scuff

zgadza się, to wersja japońsko amerykańska... z tym, że to niby wersja japońska z '54 wzbogacona o sceny z amerykańskim aktorem dla potrzeb amerykańskiej publiczności, więc może wiele się nie różni...

użytkownik usunięty

z pewnością się różni, bo film mimo scen dodatkowych jest 18 minut krótszy od oryginalnej wersji japońskiej... ;)

ocenił(a) film na 10

Amerykańska wersja jest o 40 minut krótsza, a dodano ze 20 z Burrem. Wyleciało wiele fajnych momenów i w ogóle, ta wersja, to jakaś żenada.