PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85771
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Właśnie wróciłem z kina muszę powiedzieć film był na wysokim poziome USA naprawiło swój błąd z 1998 roku vel Zilla NY hehe.Początek filmu i pokazanie eksperymentów z 1954 roku super,gdy już król potworów dominował na tych terenach :) Wygląd Godzilli troszkę za dużo CGI ale ryk to już był powalający w 200 % aż ciarki przechodziły hehe.Wygląd MUTO super dwa potwory dominujące na świecie pragnące się spotkać przedłużyc gatunek troszke romantyczności hehe Ogólnie za mało było tutaj Godzilli w Godzilli dopiero pod koniec na Hawajach i San Francisco było coś widać za to bardziej pokazane rozterki głównych bohaterów i troszke za mało walk potworów.Bardziej pokazana była walka ludzi z czasem a potwory to takie dodatki przez które było całe zamieszanie ale dobrze przedstawiono integracje świata na zagrożenie dla społeczestwa :) Efekty na wysokim poziome oraz wspaniała muzyka która podtrzymuje klimat tutaj to bomba :) No i Godzilla został przedstawiony jako zbawca ludzkości tym razem a nie jej prześladowca.Nie żałuję,że na niego poszedłem pieniądze nie poszły w błoto możliwe że po sukcesie Ameryka stworzy własną serię o Godzilli a jeszcze jedno doktor Serizawa został tutaj innaczej przedstawiony i jako inna postac niż w Godzilli z 1954 roku gdzie tam chciał ją zabić deskruktorem tlenu podczas gdy tutaj wyraźnie ją podziwiał.Film zasługuje w pełni na ocenę 7/10 troszkę mi jednak w nim czegoś zabrakło.

ocenił(a) film na 9
spartakus_filmweb

czytałme wywiad z reżyserem że przymierzają sie do 2 części odpisz ;)

użytkownik usunięty
spartakus_filmweb

Dla mnie 3/10. Coś nie zagrało w tym filmie, z aktorów tylko Cranston miał chęć ciut pograć, siostra Olsen mimo że najlepsza z trio wyglądała jak deska na planie, główny bohater sztywny,
Godzilla nie była Godzillą tylko potworem który szanuje ludzkość bardziej niż ludzie sami siebie...za mało zniszczeń jak na ten kaliber potworów. Przyznam że oglądając wersje z Broderickiem spodziewałem się taniego humoru pomieszanego z wzniosłymi tekstami co sprawia że tamten film był lepszy w każdym detalu...tutaj nie było ani powalającej fabuły a teksty doktora "Let them fight" skontrowane wzrokiem generała beż odpowiedzi...meh. Nie warte pieniążków, film na DVD obejrzeć to wszystko:)

ocenił(a) film na 10

Nie szanuje, po prostu nie zwraca na nich uwagi tak jak my na mrówki. Moim zdaniem warta swoich pieniędzy. Poszedłem na spektakularną walkę Godzilli i dostałem to :)

ocenił(a) film na 10
baca130

On napewno myślał że ludzie to jakieś robaczki które tylko go łaskoczą :-)

ocenił(a) film na 10
Umbrella_OC

A czy w ogóle on myśli? Potrafiłby skojarzyć, że to ludzi do niego strzelają?

ocenił(a) film na 10
baca130

Tak dla fanu napisałem stary ;-) GNOL rozpierda...la haha cały czas mam z tego polewe ;-)

użytkownik usunięty

SERIO?
Nie jesteś godzien, by mieć na imię Paweł.

Skończyłem dyskusję.

ocenił(a) film na 4

Film nie do kina, dłużył się ludzie ziewali. Nie wiem o co te zachwyty. Efekty bardzo dobre i tyle. Emocji brak. Jedyny pozytyw to zwiastun nowego filmu z Cruzem ;p

spartakus_filmweb

Ale o przecinkach i kropkach w wypowiedzi chyba zapomniałeś. Szkoda, doczytałem trzy linijki i dałem sobie spokój.

ocenił(a) film na 8
Lukas_Art

Nie musi Ci sie podobać moja opinia,każdy ma swoją rozumiem to :P

spartakus_filmweb

Twoja opinia mi się ani podoba, ani nie podoba. Po prostu... właściwie ciężko to przeczytać.

użytkownik usunięty
spartakus_filmweb

Troszkę za dużo CGI? A jak inaczej Godzilla miała być zrobiona?

ocenił(a) film na 10

Jak to jak, aktor z założoną gumą jak w filmach japońskich lub poklatkowe zdjęcia modelu Godzilli.

użytkownik usunięty
baca130

Kostium wymiata!

ocenił(a) film na 8
baca130

No właśnie miało w sobie to coś hehe nie mówię,że wygląd Godzilli 2014 jest tragiczny jest spoko, ale też nie powolający jak ktoś myśli innaczej to szanuje jego zdanie :)

ocenił(a) film na 9
baca130

Godzilla z 2004 daje nieźle radę a to facet biegający w lateksie:)

ocenił(a) film na 10
chochomiak

Nie wiem, nie oglądałem, nigdy takiego czegoś nie lubiłem.