PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85770
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Właśnie wróciłam z kina i jestem mega zawiedziona,szczerze powiedziawszy to zwiastun
zachwycił mnie bardziej niż cały film.
Totalne nieporozumienie ...Godzilla wydawała się być jedynie tłem tych wszystkich działań i
reakcji ludzkich.
W pewnym momencie myślałam ,że zasne...tak nie ziewałam nawet w kościele ;p
Film faktycznie woooolno się rozkręca ....i rozkręca i rozkręcaaaaaaaaaaaa ....iiii nagle koniec
filmu ;p
Pół minutowe sceny walki potworów nim zdołały wywrzeć na mnie jakiekolwiek wrażenie nagle
się kończyły.
Przykładowo- pojawia się Godzilla i ten drugi mechaobdcopodobne coś i koniec sceny ,nagle
nastaje dzień ,wszystkie budynki zniszczone i oglądamy pozostałości po dewastacji... strata
czasu a w 3D to już w ogóle ...
Oczywiście nie pozostawie tego totalnie "zhejtowanego" ...daje słabą 5 tylko dlatego ,że:
jestem fanką efektów i dobrego dżwięku
lubię takie totalne rozpierdziuchy jak w "2012"
coś tam można było jednak zobaczyć
i dlatego ,że są gorsze filmy.

ocenił(a) film na 8
white_lady

Niekiedy aż za bardzo dawkują to, co teoretycznie ma być najważniejsze. Rozumiem budowanie napięcia, wyczekiwanie, trzymanie widzów w niepewności... no ale jeśli po finale pozostaje spory niedosyt, to coś tu jest nie tak.

Swoją drogą, czy Godzilla nie zdaje się być nieco zbyt "gruba"?

ocenił(a) film na 8
Luis Garcia

"Swoją drogą, czy Godzilla nie zdaje się być nieco zbyt "gruba"?"
To twój pierwszy film z Godzillą że takie pytania zadajesz? Raz Godzilla był chudy by innym razem biegać po mieście jak spasiona świnia.

ocenił(a) film na 5
UBEKakaPOLICJA

Widziałem ze 4 fiilmy z godzilla i uważm, że miał za duża "dupe" w porównaniu do reszty ciała...

ocenił(a) film na 8
UBEKakaPOLICJA

Nie widziałem całych, jedynie fragmenty. Zresztą w zupełności wystarcza mi to:

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/TrueAmericanGodzilla/1954--2014Godzilla FamilyTree_zps4cbeee30.jpg

"Masę" z dziwnie napompowanych nóg "przeniesiono" wyżej, do tułowia i szyi.
Zdecydowanie najlepiej prezentuje się Godzilla z 2004 roku, jeśli chodzi o zachowanie proporcji części ciała.

ocenił(a) film na 5
white_lady

Godzilla gra w filmie "Godzilla" rolę drugoplanową WTF?!

ocenił(a) film na 7
Rakoth_2

Mniej więcej tak to tutaj jest, na Godzillę czeka się cały film i łyka się wszystkie sceny z jaszczurem jak dziecko cukierki, choć scen z nim jest naprawdę mało. Ludzie są tak plastikowi tutaj, że tak naprawdę nikomu chyba nie robi co się z nimi stanie.

ocenił(a) film na 5
InsideOut

Jak po filmie nie wiem jak postaci się nazywają to coś jest nie tak( z filmem nie ze mną XD, chociaż nigdy nie wiadomo)

Rakoth_2

Tak samo :) nie pamiętam ich imion, wyglądu, wiem, że żona głównego bohatera ma blond włosy, a jego dziecko podejrzewałam, przykro to mówić, o upośledzenie umysłowe (co może akurat byłoby dobre dla fabuły, jakby było prawdą a nie efektem ubocznym wtłoczenia na siłę do historii potomka głównego mięśniaka). O. Tyle. A główny bohater z twarzy podobny zupełnie do nikogo, jakbym go teraz zobaczyła, na sto procent nie rozpoznam, że grał w filmie widzianym przez mnie wczoraj.