PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85536
6,1 44 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

10 na 11 recenzji pozytywnych. dobrze jest. pewnie zatrzyma się w granicy 80%

Kolbe

A czy ktoś się przejmował tym co działo się w iron manie 1 czy trylogii batmana czy watchmen? Trochę tak, al to z uwagi na nieco większą powagę. Nie znaczy to ze avengers jest slabszy od tego co wymieniles

ocenił(a) film na 6
The_Fallen

Powiem tak, developing postaci w Avengers jest zerowy, postacie w zasadzie nie są zaangażowane w to co się dzieje, Sorki ale Bruce Wayne z TDKR po prostu zjada wszystkich Avengersów razem wziętych.

ocenił(a) film na 8
krupy

Widze ze film juz ma ocene 9.1 hehe

ocenił(a) film na 6
krupy

Z tego co obserwuję, to większość nakręciła się na kino ambitne a nie oldschoolowe monster movie. Prawdopodobnie wybieram się we wtorek na pokaz przedpremierowy więc zobaczymy co to będzie. Jestem ciekawy opinii Stuckmanna, chłopak ma dosyć zbliżony gust do mojego wiec jego dobre słowo będzie dla mnie wystarczające.

ocenił(a) film na 10
Kolbe

Jak to możliwe że pójdziesz we wtorek jak można wiedzieć ?

ocenił(a) film na 6
kendzi76pl

Pokazy przedpremierowe, na pewno są w Krakowie, Warszawie i Gdańsku w Cinema City. Wysłałem 2 konkursy i tak sobie czekam na wyniki :)

użytkownik usunięty
krupy

Już 77% :(

a ja widze 88%

użytkownik usunięty
ideapawel_2

Ocena cały czas się zmienia.

krupy

Recenzja na empire 3/5, czyli film niezły. http://www.empireonline.com/reviews/reviewcomplete.asp?FID=137875
Spodziewałem się po trailerach więcej trochę, a tu może byc rozczarowanie na miarę The Dark Knight Rises.

ocenił(a) film na 8
piczympoom

Film jest w 3D a tego nie lubię

giovanni50

2d seanse też są.

ocenił(a) film na 10
giovanni50

Nie musisz tego oglądać w 3D jest 2D

ocenił(a) film na 8
kendzi76pl

O to super

użytkownik usunięty
giovanni50

To jest oczywiste.

krupy

Na RT obecnie 88%, a na IMDB średnia ocen 9,2. Brzmi dobrze.

obleh

Jeżeli potraktujemy poważnie ocenę na IMDB to mamy do czynienia z arcydziełem plasującym się na drugim lub trzecim miejscu w rankingu IMDB, ex aequo z pierwszym Ojcem Chrzestnym.

Przecież wiadomo, że przed premierą ocen na wszelkich portalach filmowych gdzie mogą głosować wszyscy nikt poważny nie powinien brać poważnie. Na RT jest wysoka ocena procentowa, ale mam przeczucie, że spadnie. choć niewiele, bardziej obawiam się o ocenę liczbową, obecnie jest 7.2/10, ale czytając recenzje wydaje się, że ta ocena jest nieco za wysoka. Wszyscy są raczej zgodni, że sekwencje z potworami są genialne, ale to jest ostanie 30min filmu. Wcześniej mamy półtorej godziny nijakich postaci ludzkich, cienkiej historii i ogólnie sporo nudzenia.

jrkan

gdyby tak bylo to film nie dostawałby tak wysokich not wiec to ze wszyscy sa zgodni to jakas bzdura

jrkan

Jasne, że film spadnie, ale myślałem, że to będzie zwykły gniot, więc jestem pozytywnie zaskoczony, że nie jest najgorzej. Zwłaszcza ocena rottenu mnie napawa optymizmem. Nastawiam się na ledwo poprawny film o Godzilli, więc jest szansa, że się nie zawiodę.

ocenił(a) film na 8
krupy

No i proszę. A spodziewałem się gniotu nastawionego na kasę.

adam664

Film będzie niezły, to z pewnością, ale na cuda nie liczmy.