Według tych specjalistów , Muto i Godzilla żywiły się energią z promieniowania . To dlaczego Godzilla
tak jak Muto nie rozwalała elektrowni ? :D Jakoś nie mogę rozwikłać tego zagadnienia :|
Bo błędnie z początku mylono godzille z tymi pasożytami,( to one były be, i to dzięki impulsom elektromagnetycznym zginęła ta doktor) co do fabuły masz trochę racji jest zagmatwana troszkę chaotyczna
Ja najbardziej zgubiłem się z wątkiem z pojawieniem się Godzilli i jej historii :) . A impuls był z tego powodu że Muto przylazło do tej elektrowni po energię , żeby ,,DOJRZEWAĆ " ? Czyż niee ?
Hmm...Nogi Muto były specyficzne, jak zapewne widzisz świeciły się delikatnie w trakcie uderzenia. Zakładam, że używały swoich mocy/zdolności by właśnie to robić. Widzisz, one nie zawsze rozwalały elektryczność co tylko świadczy o tym, że musiały coś zrobić by to się stało. Godzilla nie ma tego typu zdolności chyba, że o czymś nie wiem. Ale skoro nie ma to wszystko się zgadza. Może (uwaga bez hejtu bo nie oglądałam wcześniejszych części i nie mam o tym bladego pojęcia-JESZCZE) jej atomic breath (nie wiem jak po polsku) jest właśnie spowodowany żywieniem się promieniowaniem? Albo po prostu Godzilla przetwarza promieniowanie najzwyczajniej w świecie na związki odżywcze i po prostu nie jest obdarzona czymś takim jak Muto.
Juuż wiem obejrzałem sobie jeszcze raz zwiastun i wiem . Godzilla nie potrzebowała energii z np. elektrowni , bo sami (ludzi) zrzucali na nią atomówki , więc miała tyle POWERA że nie potrzebował chyba więcej . A muto był pod ziemią cały czas promieniowanie trochę osłabło , albo poczuł że w innym miejscu jest tego więcej i poszedł na tą elektrownie w Japonii ! :D Nie wiem po co zakładałem ten temat jak sam chyba to rozwiązałem :) !
Oj, zawsze warto wysłuchać czyiś opinii. Kto wie, może coś ciekawego się znajdzie. On nawet zdaje się nie poszedł na nią tylko stamtąd się wylągł, a że lubią promieniowanie to pobierał całe promieniowanie jakie się dało z okolicy. Boże, oglądałam ten film dwa dni temu i już nie pamiętam dokładnie wszystkich scen x.x