PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85770
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Recka z Newsweek http://m.newsweek.pl/godzilla-2014-recenzja-opinia-newsweek-
pl,artykuly,286185,1.html
FilmWeb też nie słodzi... jestem fanem gatunku sf...monster movie. ..i wolę nie oglądać jeśli ma mnie
tylko zniechęcić do ikony gatunku ;-)

ocenił(a) film na 7
JarJar82

taaaaak, nie oglądaj, po co się denerwoawać :gren:

ocenił(a) film na 9
JarJar82

Film to arcydzieło. To nie pierwsza gazeta z taką opinią. Wyborcza też krytykowała a pewnie nawet filmu nie widzieli :) Ja polecam.

ocenił(a) film na 9
JarJar82

facet od tej recki to wcześniej widział chyba tylko godzille z 1998. Warto obejrzeć jeśli podobały ci się stare Godzille

ocenił(a) film na 7
JarJar82

Autor tej recenzji nie zna się na współczesnym kinie rozrywkowym ani trochę, a tym bardziej na monster movie. Dawno tak złego tekstu nie czytałem. Jeżeli jesteś fanem gatunku, idź śmiało. Ciarki na plecach gwarantowane. Ja nie nudziłem się ani sekundy.

ocenił(a) film na 7
JarJar82

Wyraźnie widać że jedyną Godzillę jaką pan "dziennikarz" raczył obejrzeć przed napisaniem tego ścierwa była ta z 98. Koniecznie obejrzyj i koniecznie w kinie! Godzilla wygląda świetnie i robi wielkie wrażenie. Najlepiej wyglądający "monster" ever!:)

widzialemwszystko

Na wstępie zaznaczę, że żywię ogromny sentyment do Godzilli. "Gumiak" jest dla mnie jedną z ikon popkultury i wspomnieniem dzieciństwa spędzonego na "zajeżdżaniu" VHS z wypożyczalni. Na film Edwardsa czekam (i niestety będę musiał jeszcze trochę poczekać) od kiedy pojawiły się pierwsze wzmianki, a każde kolejne info, tylko podsycało mój apetyt. Jednak po przeczytaniu tej i innych recenzji, zaczynam się trochę martwić. Stopniowanie napięcia, ucieczka od hollywódzkich klisz, ważny wątek ludzki, dobre aktorstwo i scenariusz - to obiecał Edwards. Z tego co czytam, to słowa jednak nie dotrzymał. A przecież przy "Monsters" udowodnił, że potrafi. Więc jak jest z tym nowym "G"? Rozumiem, że pewne schematy są nieuniknione, godzę się na nie, tak, jak na mniejsze i większe głupoty w scenariuszu, ale liczyłem, że to naprawdę będzie nowa jakość w monster movies.

ocenił(a) film na 7
SoulTRN

Nowa jakość to to nie jest, ale to wręcz klasyczny, staroszkolny monster movie, z całą swoją naiwnością. tylko technicznie przystosowany do dzisiejszych standardów. Są klisze, są głupoty, a ludzie średnio ważni, ale postacie nie są widzowi obojętne przynajmniej. Atmosfera jest porządna, muzyka naprawdę świetna a udźwiękowienie najlepsze jakie słyszałem od lat. Kiedy po raz pierwszy widzimy Godzillę w pełnej okazałości i słyszymy charakterystyczny ryk, każdy powie sobie "tak, to jest prawdziwy Król Potworów." Ja polecam, solidna rozrywka, szczególnie dla fanów.