już oficjalnie. nie wiem jak w ogóle ktoś mógł myśleć inaczej. film z budżetem ok 200 mln musiał być w PG 13 i koniec kropka.
To oczywiste, w dzisiejszych czasach nawet pewniaki potrafią z budżetem 200 mln spełznąć na tym iż nawet się nie zwrócą, z resztą... czy do godzilli potrzebna jest r'ka? przecież rozwalanie miasta, czasem trochę krwi i grozy da się pokazać w pg13, a w godzilli swoje zrobi klimat, muzyka itd.
Każdy dotychczasowy fiilm z Godzillą był tworzony pod taką kategorię wiekową, więc nie wiem skąd ten zawód - dobry film poradzi sobie bez hektolitrów krwi i wulgaryzmów.
Zgadzam się z Tobą w 100%, akurat Godzilli 13 wystarczy, moim zdaniem p16 przydałoby się produkcjom Marvela... to są dopiero filmy dla dzieci...
Widać to po scenie w kolejce, niby wiemy że ludzie giną ale nie widzimy jak, trochę flaków wiszących tu i ówdzie by się przydało.
Serio film byłby lepszy gdyby za każdym razem gdy widzimy groźną sytuację, lały się hektolitry krwi, wypływały mózgi i kiszki oplatały tło? bez przesady... oglądam film dla fabuły i godzilli, flaki w kolejce raczej nie sprawiłyby że lepiej by się to prezentowało...
No i nikt nie mówi, że potwory nie będą krwawić bo to nie jest tak nie apetyczny widok jak ludzie z osoczem na czole :P
Mogliby zrobić go od 16 lat. Bo czy dzisiejsze dzieci znają Godzillę? Mam pewne wątpliwości. Chyba, że ich rodzice podzielą się ze swoimi pociechami tą fascynacją. Współczesne dzieci wychowują się w kulturze "post-konwergencji" i mogą mieć kłopoty ze zrozumieniem takich filmów jak "Godzilla".
Zwróciliście uwagę z z w zasadzie we wszystkich monster movies nie są widoczne żadne narządy rozrodcze potworów. Niby drobiazg ale zawsze.
Widziałeś kiedyś świnkę morską z 'kochones' na wierzchu bo ja nie :). A co do filmu to się strasznie nakręciłem i mam nadzieję że film trzyma klimat jaki pokazują w zwiastunie :).