PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85770
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

już oficjalnie. nie wiem jak w ogóle ktoś mógł myśleć inaczej. film z budżetem ok 200 mln musiał być w PG 13 i koniec kropka.

krupy

To oczywiste, w dzisiejszych czasach nawet pewniaki potrafią z budżetem 200 mln spełznąć na tym iż nawet się nie zwrócą, z resztą... czy do godzilli potrzebna jest r'ka? przecież rozwalanie miasta, czasem trochę krwi i grozy da się pokazać w pg13, a w godzilli swoje zrobi klimat, muzyka itd.

ocenił(a) film na 8
Spidey_

dokładnie

krupy

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, znowu film dla dzieci......

sebastikantus

eeeeeeeeeeeeeee znowu narzekanie

użytkownik usunięty
The_Fallen

eeeeeeeeeeeeeeeeee znowu bezsensowny post.

ocenił(a) film na 6
sebastikantus

Każdy dotychczasowy fiilm z Godzillą był tworzony pod taką kategorię wiekową, więc nie wiem skąd ten zawód - dobry film poradzi sobie bez hektolitrów krwi i wulgaryzmów.

ocenił(a) film na 8
Spidey_

Zgadzam się z Tobą w 100%, akurat Godzilli 13 wystarczy, moim zdaniem p16 przydałoby się produkcjom Marvela... to są dopiero filmy dla dzieci...

waqo1986

Widać to po scenie w kolejce, niby wiemy że ludzie giną ale nie widzimy jak, trochę flaków wiszących tu i ówdzie by się przydało.

sebastikantus

Serio film byłby lepszy gdyby za każdym razem gdy widzimy groźną sytuację, lały się hektolitry krwi, wypływały mózgi i kiszki oplatały tło? bez przesady... oglądam film dla fabuły i godzilli, flaki w kolejce raczej nie sprawiłyby że lepiej by się to prezentowało...

Spidey_

Ale w naturze jak zwierze zabija drugie zwierze to zazwyczaj trochę krwi się leje :)

sebastikantus

No i nikt nie mówi, że potwory nie będą krwawić bo to nie jest tak nie apetyczny widok jak ludzie z osoczem na czole :P

ocenił(a) film na 7
krupy

Mogliby zrobić go od 16 lat. Bo czy dzisiejsze dzieci znają Godzillę? Mam pewne wątpliwości. Chyba, że ich rodzice podzielą się ze swoimi pociechami tą fascynacją. Współczesne dzieci wychowują się w kulturze "post-konwergencji" i mogą mieć kłopoty ze zrozumieniem takich filmów jak "Godzilla".

Peter2013

Zwróciliście uwagę z z w zasadzie we wszystkich monster movies nie są widoczne żadne narządy rozrodcze potworów. Niby drobiazg ale zawsze.

użytkownik usunięty
sebastikantus

Bo po prostu potwory ich nie mają?

ocenił(a) film na 9
sebastikantus

Widziałeś kiedyś świnkę morską z 'kochones' na wierzchu bo ja nie :). A co do filmu to się strasznie nakręciłem i mam nadzieję że film trzyma klimat jaki pokazują w zwiastunie :).

Raccoon83

Moje pytanie było troszkę żartem, też strasznie czekam na film, kurcze jeszcze tyle czasu......