PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85770
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Na samym początku film bardzo mnie zainteresował, ponieważ wszystko było fajnie wyjaśnione,
skąd się wzięły te potwory itp. Jednak później rozczarowała mnie śmierć Joe'a Brody, który
według mnie był najlepszą postacią w filmie. Kiedy pierwszy raz Godzilla się pokazała i stanęła
oko w oko z GNOLem to myślałem, że pokażą walkę. Myliłem się, pokazali jedynie relacje w
telewizji. Później po tym jak GNOLe się spotkały liczyłem na więcej scen walki z Godzillą, a
zamiast tego musiałem patrzeć jak nieudolny bohater męczy się z rozbrojeniem bomby. Mogła to
być najlepsza produkcja tego roku, jednak zawiodłem się.

Podsumowując:

Plusy:
- świetne efekty specjalne,
- świetna muzyka,
- wszystko jest dobrze wyjaśnione,
- oryginalny głos Godzilli oraz "promień", którym Godzilla zabił samicę GNOLa,

Minusy:
- za mało Godzilli i scen walki,
- za dużo prywatnych wątków głównego bohatera,
- śmierć najlepszej postaci na samym początku filmu,
- główny bohater jest nijaki.

Myślę, że 7 to sprawiedliwa ocena.

Patkall

w sumie to zgadzam sie z Toba ;-) film o Godzilli a Godzilli tam naj mniej ;-D

ocenił(a) film na 6
Dasiiek

Właśnie to jest największy problem tego filmu, gdyby nie te fakty, które wymieniłem w minusach, z wielką chęcią dałbym 9.

Patkall

Jest to zdecydowanie lepszy film o Godzilli niż produkcja Emmericha, ale powtarza niektóre błędy- słabe aktorstwo, nieciekawi bohaterowie z protagonistą na czele (z jednym wyjątkiem- w filmie z 98 spoko był Reno), kiepskie wątki ludzkie i za mało walki (na swój sposób- w 98 akcji z potworem było mnóstwo, ale przez większość czasu uciekał przed wojskiem zamiast rozwalać miasto).
Jeżeli Amerykanie popełniają w kółko te same błędy, to następny film powinien wyreżyserować jakiś Japończyk?