I myślę również, że bylaby to bardzo sprawiedliwa ocena. Choć film jest niezły, to niczego nie urywa.
Często zdarza sie na FW, a właściwie jest to już mechanizm, że film po premierze ma lepsze oceny niż po kilku tygodniach.
"Godzilla" wystartowała chyba z 7.5, tyle bylo wczoraj. dziś już jest spadek, a docelowo będzie tak jak w temacie.
Tak to jest z każdym innym portalem filmowym. Na imdb w poniedziałek średnia 3,5 tys. ocen wynosiła 9,3, a teraz średnia z 18,8 tys. ocen wynosi 8.
Godzilla wystartowała ze średniej powyżej 8. Na szczęście ocena spada, uważam, że najwłaściwsza byłaby średnia 6,7.
6.7 mowisz ze najwlasciwsza ?
Godzilla z 1998 ma 6.1 ocene jak spadnie ta do np. tak jak ty mowisz do sredniej 6.7 to znaczy ze ludzie rzeczywiscie sa idiotami o.O
A to dlaczego idiotami? Serio nie czujesz kolosalnej różnicy między 6.1 a 6.7? Wszyscy wiemy, że w skali od 1-10 najniższe oceny (1-4) są wykorzystywane marginalnie... Przez to właśnie takie pozornie niewielkie różnice dziesiętne stają się BARDZO duże.
Wiesz, równie dobrze można teraz powiedzieć, że Ty jesteś idiotą bo wystawiłeś 10/10, a ten film na pewno nie jest arcydziełem ani na taką ocenę nie zasługuje. Prawda?
6.7 to w skali praktycznej Filmwebowej. W skali bardziej obiektywnej (gdzie się ocen nie zawyża) to tak z 5.7 dla Godzilli 2014.
10 na 10 nie daje tylko dla tego ze mi sie film Podobal
Ogolnie dal bym mu 8 ale po pierwsze mam sentyment do Godzilli i na 2 'ładna' godzille czekalem 14 lat o.O dlatego moja ocena jest taka a nie inna , wiec zapamietaj ze jako film ode mnie dostaje 8 pkt .
Ocena 6,0-6,9 to generalnie słabe filmy, na które zazwyczaj nie warto zwracać uwagi, a Godzilla to kawał solidnego kina. Wg mnie zasługuje na 7,0 lub więcej.
Rozumiem, że oceny 6.0 - 6.9 wystawione przez społeczność to filmy, na które - wg Ciebie - nie warto zwracać uwagi, ale jeśli "Godzilla" zostanie przez społeczność oceniona na 6.0 - 6.9 to będzie solidne kino.
Różnica jest taka, że jeżeli film będzie miał ocenę np. 6.7 to będzie oznaczało, że społeczność oceniła go słabo.
A jak będzie miał średnia dajmy na to 7.5 to będzie oznaczało, że społeczność ocenia go na średnio-dobrze
Już dostrzegasz różnicę?
Różnice dostrzegam, ale czemu to takie ważne. Społeczność, to masa ludzi, których nie znasz, nie wiesz, co lubią, ani co oglądają. Więc, co ci da, że będziesz wiedział, jak odebrali Godzille? Sugerujesz się tymi notami? Nie lepiej skupić się na wrażeniach swoich czy znajomych?
Ale jeżeli dostrzegasz różnicę to po co pytasz w poprzednim poscie cyt. "jaka to różnica"?
Skoro pytasz, to Ci odpowiadam konkretnie na to o co pytasz.
Bo sam mnie oświeciłeś swoją odpowiedzią. Wiem czego oczekujesz, ale sensu dalej nie widzę. Uważam, że ocena społeczności, to żadna ocena.
Dokładnie, ja nawet tymi ocenami się zbytnio nie sugeruje, bo gdybym się sugerował to nie miałbym co oglądać.
Na pewno nie ma co spodziewać sie wyższej średniej. Wystarczy popatrzeć na ocenę Transformers 3 - tutaj 7,1 a na IMDB 6,4. Polacy po prostu preferują filmy z humorem (nawet tak żałosnym jak w Transformers 3), niż poważne jeśli chodzi o kino akcji.
Wcale nie. Nie kłam kolego.
Bardzo wysoka ocena dla "Człowieka w Ogniu" z Denzelem Washingtonem pokazuje, że Polacy preferują filmy bardzo poważne, jeśli chodzi o kino akcji.
Ale ten film jest z 2004 roku,a mi chodzi o film z ostatnich kilku lat. Ostatnio w kinie widuję więcej dzieciaków w wieku 13-17 lat, którzy często wychodzą z sali (np. z pełnej sali na Incepcji zostało z 10 osób), gwiżdżą i komentują nagłos jak w tym filmie jest mało akcji. Ale to są tylko moje obserwacje.