Bardzo dobry film. W kinie w 3D tym bardziej robi duże wrażenie. Wybieram się 2 raz do kina na ten film. Polecam !!!
To nawet dodaje klimatu i realizmu - finałowa walka pod tym względem bije na głowę niemal wszystkie poprzednie blockbustery.
Dużą dajesz ocenę jak na "niedopracowany" film. Mówiąc to masz na myśli scenariusz czy oprawę audiowizualną (bo o ile jestem w stanie zrozumieć narzekania na to pierwsze, to negatywna krytyka efektów zaskoczyła by mnie)?
scenariusz troszke, postacje bezplciowe le są prowadzone, postacje główny bohater bez płciowy,żona bohatera serio, doktorek serio nie wykorzystany aż sie źle patrzy na niego ma sie wrażenie sie aktor mecyz ta rolą, mogli rozwinać jakis wątek ni wiem jak pomaga ty ludziom ta żona itp. są 2 sceny głupie tym psem co był uwiązany i te dziecko z metra nagle znalazło rodziców serio bezsens totalny na siłe dali tego małego kitajca no i mam żal troche ze w 3d sceny nocą są serio ciemne i nic prawie nie widziałem ;)co do Godzilli dobrze że dali ta mało jej naprawdę dla mnie to plus ponieważ jakby cały czas widzia łgada to pewnie by mi sie przejadł ;)
Sceny z psem nic nie usprawiedliwi, dzieciak to typowy dla hollywoodzkich filmów motyw nadziejotwórczy dla obserwujących bohaterów, a bezpłciowość postaci ludzkich moim zdaniem nie jest jakaś szczególnie bolesna - zbyt rozbudowani bohaterowie tylko odciągaliby uwagę od Króla Potworów. Poza tym takie wyrównanie wszystkich ludzi nawet wzmacnia przesłanie filmu, w którym ludzkość jest w oczach Godzilli jedynie robactwem, mogącym co najwyżej obserwować walkę gigantów.
Jakoś u mnie na seansie nie było problemów z widocznością, ale może preferujesz jaśniejszy obraz niż ja.