6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85973
6,0 42 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Promień

ocenił(a) film na 7

Czy Godzilla zostanie "wyposażony" w swój radioaktywny promień, czy też ta moc zostanie jej odebrana? Pamiętam że to jedna z rzeczy, które trapiły mnie w Godzilli z 1998. Osobiście uważam, że ten promień czyni ją już praktycznie niepokonaną, na pewno pomoże w walce z latającymi celami (helikoptery, Mutos).

Jeśli to możliwe proszę o linki do stron :)

ocenił(a) film na 8
Gazor090

Będzie miał promień. Na rozszerzonym zwiastunie z zeszłorocznego Comic-Conu jest scena, kiedy Godzilla za pomocą promienia niszczy lotnisko rojące się od MUTO. Zilla z 1998 też miał promień, ale użył go tylko dwa razy, przy czym przypominał on zwykły ogień.

ocenił(a) film na 8
1_2_filmweb

zilla nie miał żadnego promienia. jak byłem dzieciakiem też myślałem, że zieje ogniem ale później przyjrzałem się jeszcze raz scenie kiedy swoim rykiem zmiana samochody z powierzchni ziemi. auta wybuchały stąd ogień, nie wydobywał się on z jej paszczy.

ocenił(a) film na 8
krupy

Nie nie, to był jego własny promień. Wydobywał się z jego gardła - i użył go najpierw w scenie, kiedy zza budynku zaatakował helikoptery. Nic nie wybuchało.

użytkownik usunięty
1_2_filmweb

Błąd. Amerykańska Zilla nie posiadała żadnych mocy, ale kłócić się nie będę. Po prostu nie masz racji.

ocenił(a) film na 8

dokładnie.

ocenił(a) film na 8

Raz: amerykański.
Dwa: w takim razie skąd się wziął ogień, który buchnął na helikoptery?
Trzy: nie reaguj tak, jakbym zawzięcie się upierał przy promieniu. Też kiedyś myślałem, że po prostu jego oddech podpalił opary benzyny, ale w opisach na Wikipedii (ale źródło...) i paru innych pisze, że to jego promień radioaktywny. Swoją drogą, Zilla Jr. z kreskówki miał chyba promień, a był synem potwora z filmu Emmericha.

ocenił(a) film na 6

amerykańska "godzilla" to nie godzilla.

użytkownik usunięty
Dealric

To tylko potwór nazwany Godzillą, bo Amerykanie chcieli mieć hajs ze swojej produkcji. Na jedno wychodzi.

użytkownik usunięty
1_2_filmweb

Można gdzieś ten zwiastun zobaczyć?

ocenił(a) film na 8

Nie, ale jest jego wersja komiksowa.

ocenił(a) film na 8
Gazor090

Ma być promień ale nie jako broń masowej zagłady a raczej jako ostateczna forma obrony przed śmiercią (możliwe że robi mu - tak, MU, będzie ,,MĘŻCZYZNĄ", robi mu krzywdę i będzie niezbyt często używany) :D
http://www.scified.com/site/godzillamovies/godzilla-and-muto-origins-revealed-in -godzilla-2014-toy-description

ocenił(a) film na 6
Arab121

Będzie promień :)

http://www.godzilla-movies.com/community/forums/topic/31953

Hank

Ma strasznie hmm... "Psi" pysk. Bardziej wygląda jak krzyżówka gada ze ssakiem niż gad :D

ocenił(a) film na 7
Arab121

Ze strony w linku wynika także, że będzie więcej niż jeden Godzilla :D. Myślicie, że jest szansa na rozwinięcie tego wątku czy też będzie to coś w stylu:

Zagrożenie zostało zażegnane. Wszyscy cieszą się z pokonania/odejścia Godzilli. Tymczasem pod powierzchnią oceanu kamera ukazuje nam dziesiątki uśpionych gadów. Coś jak przebudzenie Smauga w Hobbicie?

ocenił(a) film na 10
Gazor090

Z tego co tam jest napisane to Godzilla ma teraz genezę podobną do Gamery

ocenił(a) film na 8
Gazor090

Kiedyś było ich wiele, teraz został tylko jeden.

Swoją drogą, ciekawe o czym będzie sequel... Na DeviantArcie pjawiają się bardzo fajne pomysły na kontynuację pt. "Godzilla - The Batlle of Two Kings", gdzie przeciwnikiem Godzilli miałby być Ghidora. Ale WB nie mają praw do innych potworów z TOHO, więc raczej Ghidora nie ma szans.

ocenił(a) film na 9
1_2_filmweb

Ja chciałbym zobaczyć Mecha-Godzilla :)

ocenił(a) film na 8
nieznajomy43

Nie wiem, czy kiedykolwiek jeszcze przejdzie ;)

ocenił(a) film na 7
Gazor090

Jeśli faktycznie ów promień się pojawi... zapewne wyglądać będzie spektakularnie, biorąc pod uwagę poziom zaawansowania efektów specjalnych, których przedsmak widzimy w trailerach.
No cóż.... zatem pozostaje jeszcze 1,5 miesiąca czekać :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Wyobrażam go sobie jako ten fragment grzyba atomowego, będący jego "nóżką". Lub też podobnie jak turbolaser ze SW.

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Ludzie podobnie mówili o Kamehame przed Dragon Ball evolution

ocenił(a) film na 8
dr_zywago

Nie porównujmy tych filmów. DB:E miał o około 100mln mniejszy budżet. Do tego nie było tam poważnego podejścia do tematu a raczej skok na kasę. Myśleli, że tytuł załatwi wszystko. Mam nadzieję, że tutaj nie będzie lipy.