W miarę spójnie (choć nie bez głupawych błędów), zjawiskowo, fajne efekty, nie było jakiegoś cudownego polotu. W 3D może z 3 efekty wyskakujące z ekranu, reszta w standardowej głębi. 7/10
Dobry film.
Wszystko prawda, bardzo solidne filmidło, można by nawet powiedzieć, że fabularnie wybija się na tle pozostałej efektownej papki z holyłód. Ciekawy klimat, w 1-2 momentach ocierający się o film grozy. Jedyny poważniejszy zarzut jaki usłyszałem(nie mój), to że amerykańscy marines jak zawsze są niezniszczalni i na miejscu. A najważniejsze, że po trailerach nie da się tak na prawdę wywnioskować o czym będzie film :).
Co do tych marines to można chyba to powiedzieć o jednym :D No i rzeczywiście trailery nie rysują w ogóle fabuły filmu.
Moje pierwsze wrażenie: widząc króla w całej okazałości po raz pierwszy w tym filmie (na lotnisku) prawie narobiłem w gacie w kinie. Także po raz pierwszy. W życiu.
Ogólnie film dość epicki. Zdjęcia, dźwięk, efekty robią wrażenie. To tyle "na gorąco" po seansie przedpremierowym. Zdecydowanie film godny polecenia. Zarówno fanom klasyki, jak i nie tylko.