PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85770
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

godzilla 6/10

ocenił(a) film na 6

Zawod, to poczulem po filmie. Bylo wiele lepszych filmow o monstrach. Klasyczna Godzila miala
swoj urok, byla odrobine kiczowata ale byla o jaszczurze. Tutaj bardziej akcja supia sie na ludziach
niz potworze, a szkoda. Duzy plus za rozwalanke.

ocenił(a) film na 6
dabram17

Co racja to racja. Film ma świetne zdjęcia, genialną muzykę. Scena skoku HALO jest po prostu miażdżąca. Niestety filmowi brakuje tego czegoś. Miejscami się dłuży, za dużo ludzi i całego "Ameryka ratuje świat". Logika niestety jest dziurawa, a sceny walki... Jest ich po prostu za mało, lub są zbyt krótkie. Aktorstwo też nie powala. Główny aktor zawsze ma jedną i tą samą minę. Wątków jest cała masa, ale żaden nie otrzymał dość czasu na ekranie. Chociaż nie jeden otrzymał - zwiedzanie Pacyfiku z Godzillą.
No i całe MUTO.
Bolało mnie w nich, że są jakby wzięte znikąd.
Stwór, który wygląda jak wyrośnięty żuk gnojak otrzymał nóżki, jak u modliszki.
A cały pomysł z pasożytnictwem po prostu nie został wykorzystany.
Szkoda...

ocenił(a) film na 10
Demagog

W tym filmie to akurat Godzilla ratuje świat, a nie Ameryka. W tym filmie ludzie są totalnie bezradni.Tak że nie wprowadzaj w błąd ludzi którzy jeszcze nie oglądali.

ocenił(a) film na 6
piwo243

Godzilla byla produktem ubocznym amerykanskich experymentow....po sznurku do klebka wychodzi jakby to I amerykanie stworzyli potwora, Mozna powiedziec ze Niemcy tez stworzyli potwora bo mieli ogromny udzial w tworzeniu bomby atomowej... I tak dojdziemy do wikingow heeh

ocenił(a) film na 7
dabram17

"Godzilla byla produktem ubocznym amerykanskich experymentow"

Nie.

ocenił(a) film na 8
dabram17

Godzilla "drapieżnik alfa" który był uśpiony przez tysiące lat, aż przez przypadek obudziła ich łódź podwodna, czy coś takiego o ile dobrze pamiętam więc raczej nie była efektem ubocznym eksperymentów... MUTO już bardziej...

ocenił(a) film na 6
waqo1986

racja, Godzilla byla obudzona w trakcie ekspozji nuklearnej, przeoczylem ten fakt

ocenił(a) film na 6
Demagog

te dwa potwory modliszkowate to jeden wielki znak zapytania. Troche przypomina mi to ostatni Monsters no I klasyke mechagodzilla vs Godzilla. Ale to szczegoly, bo Godzilla stworzona zostala do tego aby walczyc z innymi wybrykami natury I przy okazji ratowac swiat, jak bylo w tym przypadku. Zreszta Godzilla na poczatku nie byla taka mila dla ludzi

ocenił(a) film na 6
Demagog

Mam takie same odczucia i już dawno nie byłem taki smutny, że film mi się nie spodobał :P

ocenił(a) film na 7
dabram17

Ja miałem wrażenie ,że Godzilla pojawi się jako heros w nowych Avengersach :D

użytkownik usunięty
dabram17

tez po wszystkich recenzjach i hypie bylem mega zajarany filmem. poza kilkoma scenami jednak jest bardzo przecietnie... a sam design godzilli jakis taki smieszny. te pozostałe potwory design zerżnięty z Gears of War jak sie patrzy. bardzo słabe 6/10